Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Lagere winst voor Topigs Norsvin

23 April 2019 - Tim Roetman

De operationele winst van Topigs Norsvin komt over 2018 uit op €6,7 miljoen, wat bijna €3 miljoen minder is dan vorig jaar. Toch spreekt het bedrijf van een goed jaar, zo blijkt uit de jaarcijfers.

De brutomarge van Topigs Norsvin is het afgelopen jaar met 4% gestegen, waardoor deze uitkomt op €73,9 miljoen. Het bedrijf geeft aan dat het nu, als gevolg van een goed jaar, veel kan investeren in het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Het geneticabedrijf heeft het ontwikkelingsbudget dan ook met 7% verhoogd tot €22,5 miljoen.

Tevens heeft Topigs Norsvin in 2018 hun grootste investering ooit gedaan. Het bedrijf heeft afgelopen jaar fokkerijcentrum Delta Canada opgericht, wat €10 miljoen heeft gekost. Delta Canada focust zich voornamelijk op het distribueren van genetica. 

'Nieuwe producten'
Volgens Martin Bijl, de CEO bij Topigs Norsvin, zorgen extra investeringen in het onderdeel 'Research en development' er vooral voor dat klanten gaan profiteren van nieuwe en verbeterde producten. "Er is sprake van een uitstekende solvabiliteit en liquiditeit. Dit is een prima basis voor verdere groei in de komende jaren."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox