Shutterstock

Nieuws Benoeming

Vion krijgt IT-commissaris van chipmaker ASML

15 Mei 2019 - Eric de Lijster

Vion meldt Rogier Jacobs toe te voegen aan de raad van commissarissen, oftewel de toezichthouders op het bedrijf. Jacobs is afkomstig van chipmaker ASML en moet de raad een digitale kennisinjectie gaan geven. Vion wil de komende jaren slagen maken in de digitalisering van de bedrijfs- en ketenprocessen.

Jacobs is op het moment Chief Information Officer (CIO) bij ASML en heeft die functie in het verleden eveneens vervuld bij voedingsconcern Cofco International en graangigant Cargill. Daarvoor heeft hij tevens gewerkt bij Océ, Toyota, Ericsson en Capgemini. ASML maakt onder andere machines waarmee computerchips kunnen worden geproduceerd.

"We zijn verheugd Jacobs te verwelkomen als nieuw lid van onze raad van commissarissen. Zijn uitgebreide en internationale ervaring en netwerk op het gebied van IT is van toegevoegde waarde voor de raad en steeds digitalere toekomst van Vion", laat Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen, in een verklaring weten.

Digitalisering
Naast het inrichten van vraaggestuurde ketens, wil Vion over de komende jaren werk maken van de digitalisering van de bedrijfsprocessen, zo zegt topman Ronald Lotgerink in de Varkensanalyse die op korte termijn bij de abonnees van Boerenbusiness wordt bezorgd. Op deze manier wil Vion de informatiestroom van de leverancier (varkens- of rundveehouder) en de retail (supermarkt) veel meer op elkaar afstemmen en stroomlijnen. "Dit versterkt onze positie in de markt", aldus Lotgerink.

De benoeming van Jacobs in de raad van commissarissen past derhalve in deze strategie. De raad bestaat nu uit Theo Koekkoek (voorzitter), Tom Heidman (vicevoorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers, Rogier Jacobs en Ton van der Laan.

Rogier Jacobs. Foto: Vion.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden