Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

België ziet nieuwe gevallen Afrikaanse varkenspest

16 Mei 2019 - Kimberly Bakker

Er zijn in België wederom een aantal gevallen van Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Het toezichtsgebied is daarom in noordelijke richting uitgebreid. Dat schrijft het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) op haar website.

In het bos van Chiny, nabij de Franse grens, zijn onlangs opnieuw enkele dode wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Het FAVV laat weten dat daarom in overleg met de Europese Commissie besloten is om het toezichtsgebied in noordelijke richting uit te breiden.

Sinds de uitbraak in september 2018 zijn in totaal 2.602 wilde zwijnen op deze dierziekte gecontroleerd. Uit het onderzoek is onder meer gebleken dat 797 karkassen besmet waren met Afrikaanse varkenspest. Eind april stond de teller op 765 besmette dieren, wat betekent dat er in de eerste 10 dagen van de maand mei 32 nieuwe gevallen aangetroffen zijn.

Duitsland neemt maatregelen
Door de ontwikkeling in België heeft Duitsland besloten het insleeprisico op Afrikaanse varkenspest te verhogen. Daarbij wordt vooral gewezen op een groter risico van insleep via wilde zwijnen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de ziekte zich over grote afstanden verspreid, wat ook te zien is in China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden