Shutterstock

Nieuws Cherkizovo

Russische varkensreus bouwt 40 nieuwe locaties

24 Juni 2019 - 3 reacties

Het Russische vleesconcern Cherkizovo is van plan 40 nieuwe bedrijven (met elk ongeveer 20.000 varkensplaatsen) uit de grond te stampen. Daarmee wil het bedrijf inspelen op vraag vanuit China.

Het bouwproject wordt gerealiseerd in de Russische regio Penza. In deze regio produceert Cherkizovo jaarlijks al circa 30.000 ton varkensvlees. De bedoeling is om de productie de komende 5 à 7 jaar op te schalen naar 300.000 ton.

Om die doelstelling te realiseren, worden nu 40 nieuwe locaties gebouwd met circa 20.000 varkensplaatsen. Zo'n locatie is goed voor een jaarlijkse vleesproductie van 5.100 ton, levend gewicht. De investeringskosten worden geraamd op $9 miljoen per locatie.

China
De afzet wordt voornamelijk gericht op China, dat de grens voor Russisch varkensvlees naar verluidt spoedig opent. De Chinese varkensmarkt biedt volgens Igor Babaev, de voorzitter van Cherkizovo, zeer veel potentie. Dit omdat China 600 miljoen varkens telt en Rusland 'slechts' 40 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Big 24 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10882984/russische-varkensreus-bouwt-40-nieuwe-locaties]Russische varkensreus bouwt 40 nieuwe locaties [/url]
Ben benieuwd wat er in China gaat gebeuren wanneer voor de laag productieve backyard farms. Hoogproductieve mega-mega bedrijven in de plaats komen. Met minder zeugen veel meer vlees.
Jos van Vonderen 24 Juni 2019
Backyard is door politiek in China al lang afgeschreven.

Grote vraag is: willen ze naar dit systeem toe in het licht van ASF?
Zeker wanneer ik naar Rusland kijk en de regio waar het zich allemaal moet gaan afspelen.
Abonnee
info 24 Juni 2019
werk aan de winkel voor onze vegitariers , milieuactivisten en de partij voor de dieren daar ligt veel werk te wachten op jullie
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox