Shutterstock

Nieuws Sluiting locatie

Vion stopt spekproductie in Valkenswaard

3 Juli 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Vion Pork is voornemens om Vleesindustrie Valkenswaard te sluiten en de activiteiten over te hevelen naar andere locaties van Vion. Dit moet leiden tot een breder productenspectrum voor afnemers en een impuls geven aan de efficiency en de duurzame werkwijze binnen het bedrijf.

De sluiting van de vestiging in Valkenswaard en de herverdeling van alle activiteiten moet in het eerste kwartaal van 2020 gerealiseerd zijn. John de Jonge, de COO van Vion Pork, laat in een verklaring weten dat dit een belangrijke stap is voor Vion. "Onze klanten kunnen hiermee kiezen uit een breder gamma van producten."

Op de vestiging in Valkenswaard wordt spek geproduceerd. De productie van 'Japan-spek' zal overgenomen worden door de vestigingen van Vion in Scherpenzeel en Emstek. De overige productie, het grootste deel van de huidige activiteiten in Valkenswaard, gaat naar Encebe Vleeswaren.

Andere techniek
Bij Encebe Vleeswaren is geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, waardoor Vion een breder productpakket kan aanbieden. Hierbij wordt alleen spek afkomstig van Nederlandse en Duitse varkens verwerkt. In de nieuwe situatie is het spek beschikbaar in alle kwaliteitsstandaarden (QS, Good Farming Organic, Good Farming Star, Good Farming Balance).

"De verhuizing van de activiteiten leidt tevens tot meer efficiency en een duurzamere productie", stelt De Jonge. "Het aantal transportbewegingen neemt af en de interne logistiek bij Vion verbetert. Het optimaliseren van de productieketen is een van de speerpunten in onze strategie."

Nieuwe werkplek voor 40 medewerkers
De directie van Vion Pork heeft het voorgenomen plan op woensdag 3 juli voor advies voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad. De verwachting is dat nagenoeg alle 40 medewerkers van Valkenswaard aan de slag kunnen bij een van de andere Vion-locaties. De komende tijd zal overleg plaatsvinden met de vakbonden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Van bruggen 5 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10883113/vion-stopt-spekproductie-in-valkenswaard]Vion stopt spekproductie in Valkenswaard[/url]
Weer een ondoordacht besluit vanuit Boxtel, vaak daar geweest. Prachtig bedrijf met een prachtig product, voorbeeld voor hele industrie. Hans H. dit besluit had jij nooit goedgekeurd! Directie en medewerkers sterkte ga elders lardeerspek produceren slachterijen genoeg die jullie welkom heten.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vion geeft duidelijk signaal af en verlaagt varkensprijs

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden