Shutterstock.com

Nieuws Halfjaarcijfers

Grootste varkensconcern China focust op pluimvee

21 Augustus 2019

Wen's Foodstuff (Wen's), de grootste varkensintegratie binnen China, heeft in het eerste kwartaal van 2019 forse winstcijfers gerealiseerd. De nettowinst van het bedrijf is in deze periode namelijk met 50,8% gestegen. Het varkensbedrijf ervaart dat de Chinese consument overstap van varkensvlees naar pluimveevlees.

Wen's heeft over het eerste halfjaar kunnen profiteren van een extreem goede vraag naar pluimveevlees. Hierdoor steeg de nettowinst van 917,3 miljoen yuan (€117 miljoen) tot 1,38 miljard yuan (€176 miljoen). De omzet steeg in de eerste 6 maanden van het jaar met 20,2% tot ruim 30 miljard yuan, wat omgerekend circa €3,8 miljard is.

De forse groeicijfers in de pluimveesector worden met name veroorzaakt doordat varkensvlees momenteel een negatief imago heeft in China. Dat is een gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Hierdoor zijn consumenten op zoek naar vervangende eiwitten, zoals kip en eend. De ziekte zorgt er tevens voor dat de varkensvleesvoorraden fors afgenomen zijn. Toch zijn de verkoopvolumes nog altijd 13,7% hoger dan vorig jaar in deze periode, toen Wen’s een winstwaarschuwing gaf.

Verdere groei verwacht
De varkensintegratie laat in een verklaring weten dat de verkoopvolumes van vleeskuikens over de eerste helft van het jaar met 17,5% toegenomen zijn, terwijl de verkoop van eend met circa 21,5% steeg. "De verkoop van pluimvee heeft de winst binnen het bedrijf gestimuleerd, zelfs toen de varkensprijzen onder druk stonden", schrijft het bedrijf.

Als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest, verwacht Wen’s dat de productie van eend en pluimvee dit jaar aanzienlijk toeneemt. De groep speelt hier op in door de vleeskuikenproductie verder uit te breiden en diverse overnames te doen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Afrikaanse varkenspest

Wat we nu weten over de AVP-uitbraak nabij grens

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest op Duits bedrijf vlakbij grens

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief