Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Braziliaans vlees gewild in China

30 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Niet alleen de Europese Unie, maar ook Brazilië profiteert van de Chinese vraag naar varkens- en pluimveevlees, zo laat een rapport van de Brazilian Association of Animal Protein (ABPA) zien. Door de daling van de Chinese varkensstapel, als gevolg van Afrikaanse varkenspest, heeft het land meer vlees uit andere landen nodig.

Uit het onderzoek van de ABPA blijkt dat de export van pluimveevlees dit jaar nog met 5% kan groeien, terwijl de export van varkensvlees zelfs met 12% kan toenemen. De groeiende export vanuit Brazilië naar China wordt toegeschreven aan de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land, waardoor de varkensstapel met ruim 30% is afgenomen. Inmiddels is Azië goed voor 28,2% van de totale varkensvleesuitvoer en gaat 13% van de export van pluimveevlees naar het continent.

Productiegroei verwacht
De Braziliaanse productie van varkensvlees zal dit jaar naar verwachting 1% tot 2,5% hoger liggen dan vorig jaar. Daarmee zou in totaal 4,1 miljoen ton geproduceerd worden, wat meer is dan de 3,97 miljoen ton van vorig jaar. Daarnaast zal de productie van pluimveevlees naar verwachting stijgen van 12,8 miljoen ton naar 13 miljoen ton.

Doordat varkensvlees op dit moment een negatief imago heeft in China, stappen veel Chinese consumenten over op pluimveevlees. De export van pluimveevlees kan daarom groeien tot 4,3 miljoen ton. "Dit zijn uitermate positieve cijfers, waar onze pluimvee- en varkenssector over de komende jaren nog van kan profiteren", zo meldt Francisco Turra, de voorzitter van de ABPA, in een verklaring.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox