Shutterstock

Nieuws Stikstofprobleem

VNO-NCW: 'Halvering veestapel is geen oplossing'

11 September 2019 - 5 reacties

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland zien niets in het plan van D66 om de pluimvee- en varkensstapel van Nederland te halveren als oplossing voor het ontstane stikstofprobleem in Nederland.

Doordat de Raad van State eind mei een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft gezet, staan tal van bouwprojecten op losse schroeven. VNO-NCW en MKB Nederland spreken van een impasse, maar een halvering van de pluimvee- en varkensstapel, zoals eerder deze week uit monde van Tjeerd de Groot (D66) is geopteerd, is volgens de partijen geen optie.

10 puntenplan
Beide organisaties hebben gezamenlijk een zogenaamd '10-puntenplan' naar buiten gebracht, om zodoende het stikstofprobleem het hoofd te bieden. Zij stellen voor om de projecten vrij te stellen die alleen tijdens de aanleg en bouw met stikstofuitstoot gepaard gaan.

Ook moet de drempel voor het verlenen van de vergunning omhoog naar 1 mol per hectare per jaar. Daardoor zou volgens hen circa 80% van de projecten door kunnen gaan. Op de lange termijn pleiten beide partijen voor een integraal natuurbeleid, waarbij er geen eenzijdige focus is op stikstof.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
petatje 11 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10883957/vno-ncw-halvering-veestapel-is-geen-oplossing]VNO-NCW: 'Halvering veestapel is geen oplossing'[/url]
Normale meedenkreactie. Beter als de kortzichtigheid van dhr De Groot van D66 die samen met zn groene vrienden erachter kwam dat ze in hun eigen mes gevallen waren.
Akkerbouw2.0 12 September 2019
Veel zaken op slot door de discussie omtrent stikstof. Bedrijven en infrastructuur stilgelegd. Veestapel halveren!!! Ohoh niet best zo in ons Nederland.

Voor de formule 1 in Zandvoort gaan wel alle voorbereidingen door zoals het treinspoor enz.
Denk dat deze bouwprojecten ook stikstof veroorzaken om over de races en trainingen maar op te houden. Maar ja hier staat een afgezant vangnet koninklijk huis aan het roer. Waar wij misschien z’n meubels ook wel weer betalen met z’n allen.
vanplateringen 12 September 2019
Akkerbouw, niet misschien, zeker. Iets met luxe paarden en werkpaarden.
kalf 12 September 2019
oohw en de uitbreiding van Schiphol dan,Waarom is dat niet op slot.
info 12 September 2019
Wanneer laten ze ons boeren eens met rust en al die huizen die erbij moeten komen voor mensen die de burgers op de wereld hebben gezet , ga ze maar in het buitenland bouwen Nederland is gewoon vol als een boer veel grond wil gaat hij ook naar een ander land waar meer ruimte beschikbaar is.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

Nieuws stikstof

Stikstofexperts D66: krimp veestapel niet nodig

Nieuws Stikstof

LTO herkent terechtwijzing Van der Tak niet, lijkt hoax

Politiek Peilingen

Omtzigt trekt veel zetels bij BoerBurgerBeweging weg

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief