Shutterstock

Nieuws Liquiditeitsmonitor

2019 levert uitzonderlijk hoge voerwinsten op

28 Oktober 2019 - Wouter Baan - 6 reacties

Varkenshouders in Nederland hebben een uitstekend derde kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld.

Aan het einde van het derde kwartaal stond €45.000 op de rekening van Nederlandse varkenshouders. Dat is een toename van ruim €27.000 ten opzichte van het tweede kwartaal. Deze betere verdiensten zijn vooral te danken aan de goede afzetmogelijkheden van varkensvlees in China. Dat land kampt met een groot productieprobleem als gevolg van Afrikaanse varkenspest. Ook gingen de voerprijzen omlaag.

Vleesvarkenshouders profiteren
Wat opvalt, is dat vooral de vleesvarkenshouders profiteren. Zij zagen het saldo afgelopen maanden met €17.000 stijgen naar €41.000. ABN Amro en de WUR verwachten dat de voerwinst in de vleesvarkenshouderij boven de €100 uitkomt, wat uitzonderlijk hoog is. In 2017, eveneens een goed varkensjaar, bedroeg de voerwinst €95. 

De zeugenhouders zagen het saldo, dankzij de hogere biggenprijzen, met €12.000 verbeteren naar €48.000 negatief. De bank en de WUR hebben wel de indruk dat de crediteurenpositie is verbeterd.

Klik hier om de liquiditeitsmonitor in te zien. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Frans 28 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10884481/2019-levert-uitzonderlijk-hoge-voerwinsten-op]2019 levert uitzonderlijk hoge voerwinsten op [/url]
Naar verluid kent Pieter Berntsen een maandinkomen van € 13.300. Graag die van de DLV, ABAB en voermannen ook publiceren.
schoenmakers 1 28 Oktober 2019
ik had een emojo als duim geplaatst, maar is niet te zien
Geert 28 Oktober 2019
Jaren geleden werd afgesproken te stoppen met het publiceren van financieele gegevens.Doe dat dan ook.
cor 28 Oktober 2019
als boerenbusiness flink is dan ook graag de financieele gegevens plaatsen van degene die deze cijfers publiceren en dan ook graag het uurloon daarbij, dan kijken of de varkenshouders net zoveel verdienen per uur als hun
bep 28 Oktober 2019
Waarom levert 2019 uitzonderlijk hoge voerwinsten dit moet altijd zo zijn als je al die regelgevende gekte bij moet houden kom je nog te kort dus dit is helemaal niet zo uitzonderlijk.
Piet 28 Oktober 2019
Mannen ABAB 180 euro per advies uur. Honderd declarabele uren per maand, helft voor bedrijf en helft voor de mannen: € 9.000 maandloon.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox