Liquiditeitsmonitor

Boerenbusiness herstel

Nieuws Varkens

'Liquiditeit varkensbedrijf knelt, maar wel perspectief'

Hoewel varkensbedrijven door een moeilijke periode gaan en de productie de komende jaren 10% tot 20% gaat krimpen, is er voor ondernemers die continueren wel perspectief in de varkenssector. Dat schrijft de bank ABN Amro in een rapport over de varkenshouderij. Op korte termijn is het vooruitzicht echter somber en is aanvullende financiering soms nodig, stelt directeur Agrarische bedrijven Pierre Berntsen.
1 Februari 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws liquiditeitsmonitor

Vleesvarkenshouder sluit 2020 af gelijk aan 2019

De liquiditeit van varkenshouders was begin 2020 bijzonder goed, maar naarmate het jaar vorderde ging de rekening-courant er steeds verder op achteruit. In het laatste kwartaal kwam de lopende rekening gemiddeld op €81.000, dat is €29.000 minder dan in dezelfde periode 2019, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Vooral de lopende rekening van zeugenhouders is erop achteruitgegaan. Wat is de verwachting voor 2021?
28 Januari 2021
akkerbouw grond akkerbouwbedrijf

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Liquiditeit akkerbouwer omhoog door coronasteun

De stand op de lopende rekening van akkerbouwers komt over het vierde kwartaal van 2020 uit op ruim €30.000, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Het is een toename van €1.300 ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. De uitbetaling van het noodfonds voor fritesaardappeltelers heeft de grootste bijdrage geleverd aan de groei.
27 Januari 2021
veevoer voer veehouderij stal melkveebedrijf koeien eten

Nieuws liquiditeitsmonitor

Financiële positie melkveehouder fors omlaag

De financiële positie van melkveebedrijven is in het laatste kwartaal van 2020 hard onderuit gegaan, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro. Dit is onder meer toe te schrijven aan de fosfaatrechten die nog niet in lijn waren met de daadwerkelijke bezetting.
26 Januari 2021
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Zeugenhouder verliest snel terrein door corona en AVP

De liquiditeit van Nederlandse varkensbedrijven is in het derde kwartaal van 2020 gedaald, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van Abn Amro. De daling zit hem vooral in de positie van zeugenhouders en is te wijten aan de coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest.
28 Oktober 2020
euro valuta biljetten

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Corona houdt invloed op liquiditeit akkerbouwer

Akkerbouwbedrijven ondervinden nog steeds de gevolgen van de coronacrisis, zo toont de liquiditeitsmonitor van ABN Amro aan. De gemiddelde stand op de lopende rekening is richting het einde van het derde kwartaal gedaald naar €4.000. Dit is nog altijd €1.300 meer dan vorig jaar in dezelfde periode.
27 Oktober 2020
koeien koeienstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Liquiditeit melkveebedrijf steunt op voorschot corona

De liquiditeit van Nederlandse melkveebedrijven is in het derde kwartaal van dit jaar enigszins hersteld van de daling in het tweede kwartaal. Dit komt vooral door de coronaregelingen. Voor het lopende vierde kwartaal is het perspectief niet gunstig.
26 Oktober 2020
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Vleesvarkenshouder heeft flink last van coronacrisis

De liquiditeitspositie van varkensbedrijven is in het tweede kwartaal flink afgenomen, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld. De financiële positie van vleesvarkensbedrijven is sterk gedaald, terwijl de zeugenbedrijven dit kwartaal nog goed zijn weggekomen.
29 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox