Shutterstock

Inside Varkens

Deense varkensprijs naar de top, Nederland stijgt fors

6 November 2019 - Kimberly Bakker

De meeste varkensprijzen in Europa laten de stabiele periode deze week achter zich, zo blijkt uit de prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN. De varkensprijs in Nederland en Duitsland gaat stevig omhoog, terwijl in Frankrijk en Spanje opnieuw een kleine min te zien is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkensprijs in Nederland is deze week met €0,050 gestegen tot €1,773 per kilo. Daarmee nadert het de varkensprijs in Duitsland, want die blijft deze week voor de tiende week stabiel op €1,796 per kilo. Ook de prijs in België blijft stabiel en noteert daarmee voor de negende week €1,655 per kilo. Het land blijft daarmee ver achter op de rest van Europa.

De Deense varkensprijs toont al een aantal weken forse stijgingen en ook deze week is weer een stevige plus weggezet. De varkensprijs in het land stijgt namelijk met €0,026 tot €1,896 per kilo, waarmee het land in de ISN-prijsvergelijking de hoogste varkensprijs noteert. Dit komt eveneens door het feit dat de Spaanse en Franse varkensprijs opnieuw een lichte daling hebben genoteerd. De Spaanse prijs daalt met €0,004 naar €1,879 per kilo en de Franse prijs gaat met €0,001 omlaag tot €1,886 per kilo.

Wind in de rug
De varkensmarkt lijkt de wind in de rug te hebben. Vorige week steeg de DCA Beursprijs 2.0 en aan het begin van de week verhoogde ook Vion de notering. Hierdoor staat de varkensprijs vandaag de dag op het hoogste niveau ooit. Het concern wijt de verhoging met name aan de goede afzet van varkensvleesproducten, wat grotendeels veroorzaakt wordt door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China.

Daarbij speelt ook mee dat de vraag binnen de Europese Unie weer iets begint op te spelen, in verband met Kerst. De handelaren melden verder dat het aanhoudende ruime aanbod van varkens inmiddels wat begint te slinken. De verhoging van de prijs was daarom niet als totaal onverwacht te bestempelen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden