Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

China sluit aantal kleine slachthuizen

6 November 2019 - Kimberly Bakker

De overheid in China maakt bekend kleine slachthuizen in het land te sluiten. Op deze manier hoopt het de verspreiding van Afrikaanse varkenspest in de hand te houden. Daarbij melden Rabobank en de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) dat de wereldwijde varkensstapel door de dierziekte met 25% kan inkrimpen.

Het ministerie van Landbouw in China schrijft dinsdag 5 november dat in een aantal gebieden kleinschalige slachterijen de deuren moeten sluiten. Op deze manier hoopt het de verspreiding van Afrikaanse varkenspest te vertragen of zelfs helemaal uit te bannen. "Deze slachthuizen zijn veelal uitgerust met oude faciliteiten en achterhaalde productietechnieken", zo schrijft het ministerie volgens Reuters. "Daardoor worden controles niet goed uitgevoerd."

Het landbouwministerie zal vanaf halverwege november starten met het beoordelen van de slachthuizen. De slachterijen die niet aan de vereisten voldoen, moeten hun deuren sluiten. Het is meer dan 1 jaar geleden dat de dierziekte voor het eerst toesloeg en inmiddels heeft China miljoenen varkens en wilde zwijnen moeten ruimen.

Fors minder varkens wereldwijd
Niet alleen China maakt zich zorgen over het tempo waarin de Afrikaanse varkenspest zich verspreidt, want ook de diergezondheidsorganisatie OIE heeft zich hierover uitgesproken. Volgens de organisatie kan 25% van de wereldwijde varkensstapel verdwijnen als het virus zich in dit tempo blijft verspreiden. Het waarschuwt dat dit voor grote varkensvleestekorten kan gaan zorgen. Rabobank ondersteunt de gedachte en verwacht in 2020 een tekort van 5 tot 10 miljoen ton varkensvlees.

Lees hier alles over Afrikaanse varkenspest.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden