Shutterstock

Analyse Countus Varkens Index

Varkensindex stijgt voorlopig niet verder

23 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De Countus vleesvarkensindex en Countus biggenindex hebben de afgelopen weken een stijgende koers laten zien. De biggenindex bereikte zelfs een ongekend hoog niveau, ruim boven de 200 punten. Door de coronacrisis is het hoogtepunt echter bereikt.

De biggenindex toont sinds het begin van dit jaar een aanhoudende stijgende lijn. Het puntenaantal is toegenomen tot 229.5 in week 10, waarbij 100 punten het 5-jarig gemiddelde weergeeft. Hiermee is er een nieuw record bereikt.

De stijging is een gevolg van een reeks prijsverhogingen op de biggenmarkt in januari en februari. De Duitse biggenprijs noteerde kortgeleden nog een record van €83, maar ondertussen is de neerwaartse lijn ingezet. Ook de DCA BestPigletPrice, die kortgeleden nog €75,50 aantikte, is op zijn retour. De vraag naar biggen neemt fors af, nu de coronacrisis de kop opsteekt en de vleesvarkensnoteringen onder druk staan.

De indexprognose geeft voor de komende weken weliswaar nog een verdere stijging aan, maar daarin wordt geen rekening gehouden met de gevolgen van coronacrisis.

Vleesvarkensindex
Ook de Vleesvarkensindex trok de afgelopen weken een sprintje en bereikte een puntenaantal van 144. De index reageerde op de opleving op de varkensmark medio februari. Door de coronaperikelen hebben de stijgende varkensprijzen echter plaats moeten maken voor dalende noteringen. Voor de komende weken wordt er verwacht dat de vleesvarkensindex verder zal dalen. Veel zal de komende weken afhangen van hoever de noteringen dalen en wat de biggenprijs gaat doen.

Klik hier voor meer grafieken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden