Shutterstock

Nieuws Varkens

Winst varkensvleesgigant WH Group flink omhoog

25 Maart 2020 - 3 reacties

De grootste varkensvleesverwerker van de wereld, WH Group, heeft bekendgemaakt dat zij een forse winststijging heeft gerealiseerd. Het bedrijf heeft leidende posities in China, de Verenigde Staten (VS) en in belangrijke markten in Europa.

WH Group heeft een winststijging van 32% weten te behalen over 2019 ten opzichte van 2018. Deze winststijging is een gevolg van recordhoge varkensvleesprijzen in China die de waarde van de export van het bedrijf uit de VS verhoogden en de marges verhoogden op de verkopen van China.

De winst van WH Group, eigenaar van het in de VS gevestigde Smithfield Inc, was voor aanpassingen van de reële waarde $1,378 miljard. Een jaar eerder bedroeg deze winst nog $1,05 miljard. De inkomsten van het bedrijf zijn gestegen met 6,6% tot $24,1 miljard.

Chinees aanbod tekort
Wan Long, groepsvoorzitter van het bedrijf, zei dat de Chinese activiteiten behoorlijk werden beperkt door een lager aanbod van varkens. Dit lage aanbod komt doordat de Afrikaanse varkenspest (AVP) meer dan de helft van de Chinese varkensstapel heeft ingenomen.

Door dit lage aanbod bereikten de Chinese varkensvleesprijzen recordhoge niveaus en verlaagde de vraag naar varkensvlees. In totaal verwerkte het bedrijf 13 miljoen varkens in China, een daling van 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het bedrijf, gevestigd in de VS, heeft haar export bijna verdrievoudigd om het Chinese aanbod tekort te kunnen compenseren. Het bedrijfsresultaat van varkensvlees van het bedrijf verdrievoudigde hiermee tot wel $150 miljoen.

Ma Xiangije, hoofd van de Chinese afdeling van de groep, vertelde dat de Chinese varkensproductie en het slachtvolume in 2020 verder zal gaan afnemen. Dit ondanks de inspanningen van Beijing om een snel herstel van de varkensstapel te kunnen bevorderen. Hij zei daarnaast dat het bedrijf van plan is om de invoer vanuit het bedrijf in de VS te nog verder te verhogen om het Chinees aanbod tekort te kunnen blijven compenseren.

Impact coronavirus
Volgens Wan Long heeft het coronavirus slechts een beperkte impact gehad op de productie en de vraag naar varkensvlees. Daarbij zei hij dat meer dan 95% van de activiteiten van het bedrijf weer terug naar normaal was.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
25 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10886369/winst-varkensvleesgigant-wh-group-flink-omhoog]Winst varkensvleesgigant WH Group flink omhoog[/url]
In welke belangrijke markten in Europa is WH group actief?
jan4072 25 Maart 2020
Zeker weten in Polen en Roemenie en ik dacht ook in Spanje
vanplateringen 25 Maart 2020
Een gemiste kans voor Vion o.a. Hadden ze een paar jaar terug hier maar een groot bedrijf gekocht i.p.v. een Amerikaans, dan waren wij als varkenshouders veel beter af geweest. Amerikanen krijgen nu voorrang met leveren naar China.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Vlees

Importeurs voelen weinig voor diervriendelijk vlees

Nieuws Rabobank

'Varkensvleesproductie in Europa krimpt licht in 2022'

Nieuws Pilgrim's UK

Ivan Siqueira moet Pilgrim’s UK laten groeien

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief