Varkensvleesimport

varkensvlees ham

Nieuws Vlees

Importeurs voelen weinig voor diervriendelijk vlees

Duitse onderzoekers van het Thünen Instituut hebben onderzoek gedaan naar de bereidheid bij internationale afnemers van varkensvlees om meer te betalen voor vlees afkomstig van dieren met een hogere dierenwelzijnsstatus.
23 Februari 2022
china varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesimport China neemt gas terug

De Chinese varkensvleesimport brak dit jaar record na record. Inmiddels neemt de importbehoefte af. Zo maken de douanecijfers duidelijk dat er minder wordt ingevoerd.
30 Juni 2021
mexico

Nieuws Varkens

Mexico blokkeert import varkensvleesgigant VS

Mexico blokkeert op de grens met de Verenigde Staten varkensvlees dat afkomstig is van vleesgigant Smithfield Foods. De grootse Amerikaanse varkensvleesproducent, in handen van de Chinese WH Group, kan vanaf de locatie in North Carolina sinds afgelopen woensdag (16 juni) niet meer naar Mexico exporteren.
22 Juni 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Honger naar varkensvlees groot bij Filipijnen door AVP

De Filippijnen heeft de invoer van varkensvlees over het eerste kwartaak fors opgeschroefd, wat overeenkomt volgens de planning van de regering. De invoer is met maar liefst 250% gestegen.
18 Juni 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Nieuw record voor Chinese varkensvleesimport

Het Chinese importvolume van varkensvlees neemt, ondanks berichten over het herstel van de binnenlandse varkensstapel, nog geen gas terug. Over de maand maart werd zelfs een nieuw record geïmporteerd.
21 April 2021
varkenshouderij varkensvlees

Nieuws Varkens

Australië vindt AVP en MKZ op geïmporteerd vlees

Australië heeft varkensvleesproducten in beslag genomen die voor invoer bestemd waren. Na grondige inspectie werd er namelijk Afrikaanse varkenspest en Mond- en klauwzeer gevonden na grondige inspectie. 
21 April 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Wat doet de Chinese varkensvleesproductie?

Verwachtingen over het herstel van de Chinese varkensstapel zijn al enige tijd verdeeld. China zegt zelf goed op weg te zijn met het aanvullen van de varkensstapel. De varkensvleesproductie over het eerste kwartaal is flink gegroeid, wat herstel van de varkensstapel kan bevestigen. Toch zijn er twijfels over de aard van de hogere productiecijfers, wat wordt er in twijfel getrokken?
19 April 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Nederlands varkensvlees vaker richting Japan

Japan heeft over de eerste 2 maanden van het jaar fors minder varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. De voornaamste leveranciers hebben over het algemeen minder varkensvlees richting Japan geëxporteerd. Nederland heeft juist een groei weten te behalen.
14 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden