Vion Food Group

Nieuws Coronavirus

Vion sluit slachtlocatie in Duitsland door corona

5 Mei 2020

Vion Duitsland heeft een rundveeslachtlocatie in het Duitse Bad Bramstedt (Sleeswijk Holstein) gesloten. Dit vanwege een groot aantal coronabesmettingen onder de medewerkers.

Zo’n 50 van de 260 medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. Bij 90% van de besmettingen zijn er geen symptomen geconstateerd, meldt Agrarheute. Naar eigen zeggen is besluit genomen uit voorzorg om het personeel te beschermen. Veel medewerkers wonen tevens gezamenlijk op een voormalige kazerne in de buurt van de slachtlocatie. 

Aanvoer wordt verdeeld 
De circa 3.200 runderen die wekelijks op de locatie worden geslacht, worden voorlopig verdeeld onder de andere locaties van het vleesconcern in Duitsland. Dit lijkt qua aantallen te overzien. Wel is de uitbraak bij Vion een signaal dat de coronavirus ook steeds meer in Europese slachthuizen om zich heengrijpt, zoals dat ook in de Verenigde Staten en Brazilië het geval is. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Vion weet ondanks corona winst te verdubbelen

Nieuws Jaarcijfers

Vion weet ondanks corona winst te verdubbelen

Vion-notering bezwijkt onder druk

Nieuws Varkensprijs

Vion-notering bezwijkt onder druk

Slachterijen vrezen voor omikrongolf

Achtergrond Corona

Slachterijen vrezen voor omikrongolf

Tik op varkensmarkt: Vion en Tönnies verlagen prijs

Analyse Varkens

Tik op varkensmarkt: Vion en Tönnies verlagen prijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief