Shutterstock

Nieuws Van Rooi Meat

Van Rooi Meat in Helmond deels open via test

9 Juni 2020 - Chanti Oussoren

Vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond heeft vanaf vandaag (9 juni) haar werkzaamheden weer beperkt opgepakt, dat meldt het Eindhovens Dagblad

Het bedrijf moest in mei noodgedwongen sluiten vanwege coronabesmettingen onder het personeel. Oorspronkelijk zou het bedrijf op 3 juni weer heropend mogen worden maar de sluiting werd verlengd.

Het bedrijf heeft inmiddels aangetoond aan alle eisen te voldoen om medewerkers weer veilig te kunnen laten werken. Daarom is er toestemming gegeven voor een opstarttest. Het betreft een test waarbij maximaal 300 medewerkers van de in totaal ongeveer 1700 werknemers aan de slag mogen. Alle medewerkers die hun werkzaamheden weer hervatten zijn negatief getest op het coronavirus.

Volledige opening
Het proces kan de komende dagen worden uitgebreid, mits alles goed verloopt. De Veiligheidsregio en de GGD houden oog op het verloop van de opstarttest en zonder tegenslagen zou de locatie van Van Rooi Meat vanaf volgende week dinsdag haar werkzaamheden weer volledig kunnen hervatten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden