Shutterstock

Analyse DCA Varkens Index

DCA Vleesvarkens Index krabbelt op

11 Juni 2020 - Chanti Oussoren

De DCA Biggen Index blijft terrein verliezen terwijl de DCA Vleesvarkens Index juist een herstel heeft ingezet. Wat is de verwachting voor de komende weken? 

De DCA Biggen Index komt in week 23 uit op 105 punten, hierbij geldt 100 punten als het 5-jarig gemiddelde. De index zakt met 12,5% terug in vergelijking met het niveau van week 19. De afname is toe te schrijven aan de forse daling in week 20, toen zakte de index terug tot 95 punten. Sindsdien is de index licht gestegen maar noteert het nog altijd lager dan in week 19.

DCA Vleesvarkens Index
De DCA Vleesvarkens Index heeft de afgelopen weken juist een herstel ingezet. De index is weer toegenomen tot een puntenaantal van 129 in week 23. Hiermee komt de index 8,4% hoger uit dan in week 19.

Verwachting
Nu de zomermaanden er weer aan zitten te komen en het barbecueseizoen voor de deur staat, is de verwachting dat de vleesvarkensindex de komende weken verder gaat stijgen. Ook het heropenen van de horeca zal de markt naar verwachting ten goede komen. Of de uitval van slachtcapaciteit in Nederland door tijdelijke sluiting van slachthuizen roet in het eten zal gooien is afwachten.

Voor de biggenindex is de prognose juist dat de index de komende weken gaat dalen. De stagnering zou te maken kunnen hebben met een groeiend seizoensmatig aanbod waarin het aanbod in de zomermaanden traditioneel wat hoger ligt, of dit ook daadwerkelijk het geval gaat zijn moet nog blijken.

Klik hier voor meer grafieken

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden