De Heus

Nieuws Bedrijfsovername

De Heus doet opnieuw overname, dit keer in Polen

7 Juli 2020 - Jorine Cosse - 1 reactie

Voor de derde keer dit jaar heeft veevoergigant De Heus een overname gedaan. Met de aankoop van het Poolse Golpasz vindt het bedrijf dit keer overigens het geluk dichter bij huis dan voorgaande twee keren in respectievelijk Indonesië en Brazilië. 

Hoewel de overname nog goedgekeurd moet worden door de Poolse autoriteit voor concurrentie en consumentebescherming, pronkt het persbericht al - trots - op de website van De Heus. De diervoederproducent geeft aan met de aankoop niet alleen te investeren in haar internationale positie, maar voornamelijk ook in de gespecialiseerde kennis van kalkoenvoeder die Golpasz met zich meebrengt.

Voordelen voor beide partijen
Volgens beide bedrijven vullen ze elkaar goed aan op het gebied van gespecialiseerde kennis rond diervoeding, veeteelt en huisvesting. Door de krachten te bundelen zien ze kansen om deze kennis verder uit te breiden. Daarbij voorziet de Poolse aankoop De Heus van nieuwe, specialistische kennis op het gebied van kalkoenenvoeding. In ruil daarvoor krijgt Golpasz toegang tot het internationale netwerk van De Heus.

De CEO van Golpasz, WiesÅ‚aw llków, ziet de toekomst zonnig tegemoet. Hij ziet de overname als een zeer positieve ontwikkeling voor de Poolse diervoederproducent. De overname maakt het mogelijk om verder te ontwikkelen binnen de markten waarin ze al actief zijn. Daarbij kunnen ze, naar eigen zeggen, door de samenwerking hun huidige klantenbestand beter bedienen. Volgens de CEO is ontwikkeling en efficiëntie de sleutel tot succes.

Golpasz
Met de aankoop van Golpasz hengelt De Heus één van de grotere diervoeder bedrijven van Polen binnen. Het bedrijf is al 50 jaar actief op de Poolse markt, levert 500.000 ton veevoeder per jaar, beschikt over een graanmagazijn van 100.000 ton en heeft nog 1.500 hectare aan grond waar producten op geteeld worden. Golpasz is voornamelijk actief in noorden en midden van Polen. Hoeveel De Heus heeft betaald, is niet bekend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
7 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10888274/de-heus-doet-opnieuw-overname-dit-keer-in-polen]De Heus doet opnieuw overname, dit keer in Polen[/url]
Blijft toch mooi om te zien hoe telkens weer de winst die bij Nederlands boeren verdient is, in het buitenland geïnvesteerd wordt. En wij ons in Nederland maar af vragen hoe het toch komt dat concurreren met het buitenland steeds moeilijker wordt.

De kostprijs verhogende wet en regelgeving hebben geleid tot de innovatieve en efficiënte productie wijzen van de Nederlandse boer. Dit heeft de Nederlandse boeren enorm veel geld gekost, maar daar hebben ze enorme kennis over het efficiënt en duurzaam produceren van landbouwproducten voor terug gekregen. Deze kennis gaan bedrijven als de heus nu afgegeven aan onze concurrenten in het buitenland inruil voor marktaandeel.

Door de werkwijze van dit soort bedrijven financieren Nederlandse boeren hun concurrenten in het buitenland.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Voer

Consolidatie in voersector: grote vissen en klein bier

Nieuws Jaarcijfers 2023

De Heus boekt recordwinst en groeit verder buiten EU

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden