Shutterstock

Nieuws Varkensprijzen

Voorlopige DCA Beursprijs wordt niet herzien

8 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

De aanbodsdruk op de varkensmarkt blijft van kracht. En hoewel de Duitse varkensprijs vandaag (8 juli) opnieuw onderuit schiet, wordt de voorlopige DCA Beursprijs 2.0 van afgelopen vrijdag niet herzien.   

De Duitse varkensprijs (VEZG) levert 13 cent in tot €1,47 per kilo. De hoge niveaus die we de laatste jaren gewend waren, raken daarmee steeds meer uit zicht. Het varkensaanbod in Noordwest-Europa loopt inmiddels de spuigaten uit en de situatie blijft ook de komende week nog zo, gezien Tönnies ook dan nog dicht blijft.

Gematigde verlagingen 
Na forse verlagingen in de afgelopen week verlagen Nederlandse slachterijen deze week gematigder. Van Rooi doet 3 cent tot €1,27, nadat Vion 4 cent terugging tot €1,47 (inclusief btw). Beide slachterijen worden geconfronteerd met een exportban naar China die er volgens de COV waarschijnlijk voorlopig nog opblijft. Compaxo, die nog wel naar China kan exporteren, verlaagt deze week ook met 3 cent tot €1,26.

Voor DCA-Markets is deze ontwikkeling geen reden om de DCA Beursprijs 2.0 te herzien. Vrijdag was de notering voor geslachte varkens voorlopig vastgesteld op €1,33 per kilo en dat prijsniveau is definitief geworden. De prijs van levende varkens blijft definitief staan op €1,05 per kilo. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Varkensmarkt te mat voor nieuwe prijsstijging

Analyse Varkens

Nederlandse slachterijen opnieuw niet tot het gaatje

Analyse Varkens

Blijft varkensprijs in het spoor van Duitsland?

Analyse Varkens

DCA Beursprijs haalt voet van het gas

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden