Varkensvleesexport 2020

varkenshouderij Denemarken

Inside Varkens

China drijvende kracht Deense varkensexport

Deense varkensvlees exporteurs hebben in 2020 ondanks de coronacrisis goede zaken gedaan op de exportmarkten. De totale uitvoer steeg met 6,3% naar 1,92 miljoen ton. Ook hier was het de Chinese vraag die het export volume een boost gaf. Naast China blijft de Europese markt van grote waarde voor de Deense varkenshouderij.
31 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

China importeert helft meer varkensvlees uit VS

De Amerikaanse varkensvleesexport is vorig jaar fors gegroeid. De exportwaarde steeg eveneens en overtreft voor het eerst de inkomsten uit de internationale rundvleesexport. De Chinese importbehoefte is de drijfveer achter de groei, daar werd ruim 50% meer geïmporteerd dan in 2019.
2 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Nieuw record voor varkensvleesexport EU

De Europese varkensvleesexport is gegroeid en heeft vorig jaar een nieuw record bereikt. De uitvoer richting China is wederom gegroeid en blijft de belangrijkste afzetmarkt.
1 Maart 2021
slachterij varkensvlees vleesverwerking

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport groeit ondanks uitdagingen

2020 was een uitdagend jaar de Britse vleesexport door de coronacrisis en de aanloop naar de brexit. Desondanks realiseerde de varkensvleesexport een groei. De totale export van rood vlees kwam wel iets lager uit dan in 2019. Dat blijkt uit de douanecijfers.
19 Februari 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Chinezen vragen weer om Amerikaans varkensvlees

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verwacht dat de totale vleesexport richting China in 2020 en 2021 zal toenemen. De reden? De verwachting is dat het hoogtepunt van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China gepasseerd is en de vleesconsumptie onder de Chinezen weer zal toenemen.
29 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Forse groei in export Europees varkensvlees

De Europese export van varkensvlees is dit jaar gegroeid en het Chinese belang is fors toegenomen. Blijven die goede cijfers ook in de laatste maand van het jaar doorzetten nu de Afrikaanse varkenspest (AVP) een stempel drukt op de Europese varkensmarkt?
3 December 2020
varkenshouderij varkens

Achtergrond Varkens

Russische varkenssector met sprongen vooruit

De varkenssector in Rusland weet zich goed te ontwikkelen dit jaar. De varkensvleesproductie is aanzienlijk gegroeid en ook de exportcijfers komen fors hoger uit dan vorig jaar. Het land heeft zelf de overstap gemaakt van grootschalig vlees importeren naar exporteren. Wat zijn de verdere ambities?
20 November 2020
Coronavirus lockdown

Nieuws Coronacrisis

China ontdekt coronavirus op geïmporteerd vlees

China houdt sinds de uitbraak van het coronavirus strikt toezicht op producten en schort importen zelfs tijdelijk op om insleep van virussen te voorkomen. Ondanks de strikte controle zijn recentelijk toch vleesproducten ingevoerd die besmet zijn met het coronavirus.
18 November 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief