Chinese varkensimport

export china Boerenbusiness

Nieuws Vleesmarkt

Chinese vleesimport heeft jasje uitgedaan in maart

Dat de Chinese vleesimport dit jaar verbleekt bij voorgaande jaren, dat wisten we al. Ook de cijfers over maart laten een flinke daling zien.
18 April 2022
noteringen beurs rode cijfers

Analyse Varkens

Kan durfkapitaal de varkenscyclus verstoren?

De varkensprijs in China staat nog altijd onder druk. De zwakke binnenlandse vraag en het forse aanbod drukken de stemming. Analisten zien dat 20% van de productie inmiddels plaatsvindt op locaties van beursgenoteerde bedrijven. Die ondernemingen bouwen bij lage prijzen de productie niet zomaar af, integendeel zelfs.
8 April 2022
export containers

Nieuws Varkens

China verhoogt import tarief voor varkensvlees

Het ministerie van Financiën in China heeft 15 december laten weten dat het importtarief voor varkensvlees verhoogd wordt. Vorig jaar werd de hoogte van de heffing nog teruggezet om de inflatie in het land, als gevolg van een krap varkensaanbod, te beteugelen.
16 December 2021
china varkensvlees

Nieuws Varkens

Chinese vleesimport blijft opnieuw flink achter

De Chinese vleesimportcijfers over november bevestigen het sentiment dat vleesexporteurs schetsen. Net als in de voorgaande maanden blijven de volumes behoorlijk achter op voorgaande jaren. Hoe beweegt de Chinese varkensprijs?
16 December 2021
china

Inside Varkens

Vleesimport China omlaag, varkensprijs omhoog

De Chinese vleesimportcijfers zijn in oktober verder weggezakt tot het laagste niveau in 20 maanden tijd. Ondertussen laten de varkensprijzen in China al wekenlang een onverwachte stijgende tendens zien.
15 November 2021
china varkensvlees

Nieuws Varkens

'Chinese consument laat varken links liggen'

Jaren van torenhoge varkensprijzen hebben er voor gezorgd dat consumenten in China structureel minder varkensvlees vragen. Ook nu de prijzen voor varkensvlees genormaliseerd zijn, en er ruim aanbod beschikbaar is lijkt varkensvlees duidelijk minder in trek, dat melden analisten deze week. Beursgenoteerde varkensproducenten in China hebben reeds €75 miljard aan marktwaarde in rook op zien gaan.
2 September 2021
china

Inside Varkens

Amerika voorziet stijging varkensvleesimport China

De volatiele ontwikkelingen in de Chinese varkensstapel leiden tot veel wisselende inzichten over de werkelijke ontwikkelingen in het land. Waar de laatste maanden veelal wordt bericht over grotere aantallen dieren en een gestegen productie ziet het gezaghebbende onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) voor 2022 toch weer een forse krimp.
31 Augustus 2021
china

Nieuws Import

China voert import agrarische producten op

30 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden