Shutterstock

Nieuws DCA varkensindex

Rendement varkenshouder herpakt nog geen terrein

3 September 2020 - Chanti Oussoren

De DCA biggenindex en vleesvarkensindex zijn vrij stabiel gebleven. Even leek de vleesvarkensindex zich te herstellen, maar dit was slechts van korte duur. Wat is de verwachting voor de komende weken? 

De vleesvarkensindex kwam in week 35 uit op 129 punten, 100 punten telt hier als het 5-jarig gemiddelde. De index leekt zich te herstellen maar is sinds week 32 niet meer verder gestegen. De index is ook niet fors gedaald en noteert inmiddels 2,3 punten lager. Met dit niveau ligt de index 29% boven het 5-jarig gemiddelde.

Ook de biggenindex vertoont een stabiel beeld. In week 35 behaalde de index 58,1 punten, in week 32 bedroeg het puntenaantal 57,8. In de weken daartussen zijn er geen grote fluctuaties geweest en is de index bijna onveranderd gebleven. De index ligt daarbij fors onder het 5-jarig gemiddelde van 100 punten en noteert 41,8% lager.

Situatie is verbeterd
Beide indexen hebben in de afgelopen maanden forse dalingen ondergaan als gevolg van de coronacrisis. Het sluiten van slachthuizen heeft geleid tot een opstropend aanbod en weinig afzetmogelijkheden. Inmiddels is de situatie weer genormaliseerd en heeft een aantal slachthuizen ook weer toestemming om naar China te exporteren.

De varkensindexen vertonen hierdoor een stabieler beeld en de verbeterde situatie biedt hoop voor positieve ontwikkelingen. Het is daarentegen ook goed mogelijk dat, wanneer de coronabesmettingen weer oplopen en slachthuizen weer met besmettingshaarden te kampen krijgen, de situatie weer verslechterd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden