Shutterstock

Nieuws Varkens

Tönnies investeert in Brits CPC Meats

12 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Het Duitse vleesconcern Tönnies investeert in de Britse vleesmarkt. Er wordt een kwart miljoen euro in de Britse dochteronderneming CPC Meats gestoken.

In totaal wordt er €25 miljoen geïnvesteerd in het opzetten van nieuwe productiefaciliteiten voor CPC Meats. De Britse dochteronderneming is momenteel al marktleider voor bacon in het Verenigd Koninkrijk en produceert op 3 verschillende locaties. 

CPC Meats werd 2 jaar geleden overgenomen door het Duitse vleesconcern, met de intentie om invloed op de Britse markt te behouden. Hiermee bereidde Tönnies zich voor op de brexit en versterkte het de productie in het Verenigd Koninkrijk. Frank Duffe, directeur van Tönnies, ziet de Britse markt als een groeimarkt voor het Duitse vleesconcern. "We willen in het Verenigd Koninkrijk de groeiende consumentenvraag bedienen met ons kwaliteitsvlees."

Slachterij in Spanje
Eerder al maakte Tönnies bekend ook in Spanje te investeren. Daar zal een slachterij worden gebouwd in het noorden van het land. Met deze investering is circa €75 miljoen gemoeid. Naar verwachting zal de bouw in 2024 worden afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden