Shutterstock

Nieuws Cherkizovo

Russische varkensreus zet in op vleessnacks

11 Maart 2021 - Kimberly Bakker

De verkoop van vleessnacks zit in Rusland flink in de lift. Over de afgelopen jaren is de verkoop jaarlijks met ongeveer 30% gestegen en ook voor komende jaren lijkt er geen rem op deze groei te zitten. Voor de Russische varkensgigant Cherkizovo is dit een reden om nu voor het eerst een reeks vleessnacks op de markt te brengen.

Cherkizovo, een van Ruslands grootste varkensproducenten, introduceert dit voorjaar voor het eerst een reeks vleessnacks op de Russische markt. Daarmee breidt het concern het productportfolio verder uit. Volgens de Russische varkensgigant zal de introductie van de vleessnacks de totale omzet een boost geven, omdat (vooral gedroogde) vleessnacks al jaren in trek zijn onder de Russen. Jaarlijks groeit de verkoop van diverse vleessnacks met ongeveer 30%.

Uit recent onderzoek blijkt dat met name Russen tussen de 26 en 40 jaar, met een bovengemiddeld inkomen snacks consumeren. Deze vleessnacks worden meestal gegeten tijdens het kijken naar films (51%) en daarnaast wordt het gezien als een manier om thuis (47%) en buitenshuis (40%) bij te tanken. Voor komende jaren verwachten analisten dat de groei stevig doorzet. Voor Cherkizovo is die voorspelling dé reden geweest om erop in te zetten.

Varkens, kip en kalkoen
De productmix is onderverdeeld in 3 verschillende groepen: snacks van varkensvlees, van kippenvlees en snacks gemaakt van kalkoen. Het doel is om de vleessnacks richting de herfst in het merendeel van de winkels te verkopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Van Rooi Meat houdt winst nog redelijk op peil

Nieuws Varkens

Stevige correcties op de varkensprijzen

Nieuws Varkens

Nog niet eerder was Duitse varkensprijs zo lang stabiel

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden