Shutterstock

Nieuws Varkens

Beperkte slachtcapaciteit bij Tönnies in Sögel

16 Maart 2021 - Chanti Oussoren

Het slachthuis Weidemark, onderdeel van de Tönnies Groep, in het Duitse Sögel kampt met beperkte slachtcapaciteit door coronabesmettingen onder het personeel.

Omdat bij het slachthuis Weidemark in Sögel 150 van de circa 1.800 personeelsleden in quarantaine zitten vanwege coronabesmettingen, stagneert de slachtcapaciteit van het bedrijf. 

Het aantal varkensslachtingen ligt onder de normale capaciteit. Momenteel worden er ongeveer 60.000 varkens per week geslacht. Onder normale omstandigheden worden er bij Weidemark circa 75.000 per week geslacht.

Besmettingen op meerdere slachthuizen
Het slachthuis Weidemark is niet het eerste dat weer met coronabesmettingen onder het personeel kampt. Eerder al werd bekend dat er medewerkers van Westfleisch in Hamm door het coronavirus waren getroffen. Verder zijn er onder andere in Buchloe en Garrel coronaproblemen bij slachthuizen gemeld. De situatie in slachthuizen is niet zo extreem als vorig jaar dankzij preventieve en geavanceerde testen, maar de gevaren voor de varkensmarkt zijn nog niet geweken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden