ForFarmers

Nieuws Juridische procedure

ForFarmers start proces wegens voerfraude

9 September 2021 - Wouter Baan

ForFarmers is een juridische procedure gestart die betrekking heeft op de overname van Vleuten-Steijn voeders in 2016. Het veevoerconcern heeft naar eigen zeggen gerede vermoedens dat vader en zoon Van der Steijn zich niet houden aan de afspraken die toentertijd zijn gemaakt.

Een woordvoerder zegt dat ForFarmers hiervoor vorige week bewijsbeslag heeft laten leggen. Zonder in details te willen treden, beaamt ForFarmers dat de beschuldigingen wijzen in de richting van 'concurrende activiteiten' met betrekking tot de verkoop van veevoer (of de bemiddeling in handel) die de familie Van der Steijn zou zijn gestart.

Dit is tegen de afspraken die in 2016 rondom de overname zijn gemaakt. ForFarmers spreekt van de juridische zaak en wacht de ontwikkelingen hiervan af. De familie Vleuten staat buiten dit proces, zo benadrukt de woordvoerder.

Vleuten-Steijn had in 2015 een omzet van €91 miljoen en leverde zo'n 295.000 ton voer. Het bedrijf had voornamelijk grotere vermeerderaars in Nederland en Duitsland als klant. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden