Manuel Esteban / Shutterstock.com

Nieuws Prijscrisis

Duitse varkenshouderij blij met kiloknallers

27 September 2021

ISN, de belangenbehartiger van varkenshouders in Duitsland, is content dat supermarkten vlees in de aanbieding doen. Dit kan de varkensprijzen op termijn lucht geven.

In navolging van Aldi heeft ook Lidl aangegeven Duits varkensvlees in de aanbieding te doen. De achterliggende gedachte hierbij is om de vleesvoorraden af te bouwen door de verkoop aan te wakkeren. Naar schatting hangt er 360.000 ton varkensvlees in vrieshuizen boven de markt. Ter vergelijking: in 2020 produceerde Duitsland 4,7 miljoen ton varkensvlees (geslacht gewicht). 

Hoewel het als een tegenstelling klinkt om de prijscrisis in de varkenshouderij met stuntacties te bestrijden, is het volgens ISN een stap in de goede richting.

Eerst vleesvoorraden afbouwen
De belangenbehartiger is van mening dat de vleesvoorraden eerst worden afgebouwd, alvorens de vraag naar varkens kan aanwakkeren. En omdat Duitse consumenten extreem prijsgevoelig zijn, zijn stuntacties waarschijnlijk effectief. De ISN roept andere supermarkten op om het voorbeeld van Aldi en Lidl te volgen.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Top 10 Duitse slachterijen vergroten marktaandeel

Inside Varkens

Top 10 Duitse slachterijen vergroten marktaandeel

Ook in Duitsland ideeën voor opkoop varkens

Nieuws Varkens

Ook in Duitsland ideeën voor opkoop varkens

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

Tönnies vreest leegloop en eist coronasteun

Nieuws Crisis varkenshouderij

Tönnies vreest leegloop en eist coronasteun

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief