ISN

Lidl

Nieuws Prijscrisis

Duitse varkenshouderij blij met kiloknallers

ISN, de belangenbehartiger van varkenshouders in Duitsland, is content dat supermarkten vlees in de aanbieding doen. Dit kan de varkensprijzen op termijn lucht geven.
27 September 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse twist tussen supers en varkenssector op scherp

De twist tussen de Duitse supermarkten en de varkenshouders over de lage varkens- en biggenprijzen is verder op scherp gezet. ISN, de organisatie van varkenshouders, heeft vandaag (woensdag 1 september) furieus gereageerd op een actie Edeka Südwest Fleisch, een dochterbedrijf van supermarktreus Edeka. 
1 September 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Varkens

ISN: Duits varkensvlees vooraan in winkelschap

Het Duitse verbond van varkenshouders ISN eist dat Duits varkensvlees voorrang krijgt in de winkelschappen van de supermarkten in Duitsland. De organisaties hekelt het gestunt van supermarktketens met buitenlands varkensvlees en spreekt van 'harde klap in het gezicht van lokale varkenshouders'.
23 Augustus 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Top 10 Duitse slachterijen vergroten marktaandeel

Grotere varkensslachterijen in Duitsland krijgen een groter marktaandeel. De top 10- grote slachterijen zijn goed voor respectievelijk 82% van de totale Duitse varkensvleesproductie, zo blijkt uit en rapport van de Duitse belangenorganisatie ISN.
5 Juli 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Ruim varkensaanbod wil niet echt slinken

De varkensmarkt gaat nog altijd gebukt onder een ruim aanbod. Het afbouwen wil niet echt vlotten en de vleesafzet is nog altijd beperkt. De DCA Beursprijs 2.0 vindt dan ook geen ruimte voor een verhoging deze week. 
2 April 2021
Duitsland

Nieuws Varkens

Ook in Duitsland ideeën voor opkoop varkens

De afdeling van de Duitse politieke partij Die Grünen in de deelstaat Niedersachsen pleit voor een opkoopregeling voor varkenshouderijen binnen de provincie. Het zou moeten gaan om een financieel ondersteuningspakket waarmee bedrijven worden geholpen om te schakelen naar nieuwe verdienmodellen.
31 Maart 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Na maanden zet Duitse varkensprijs stapje omhoog

De Duitse varkensprijs zet deze week voor het eerst sinds maanden weer een stapje omhoog. Een bevestiging dat er toch kleine verbetering merkbaar is op de varkensmarkt.
17 Februari 2021
varkens - agri

Nieuws Coronacrisis

Varkenshouder heeft recht op steun, net als kroegbaas

Varkenshouders leiden veel schade door de coronacrisis en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) In Duitsland loopt de geraamde schade zelfs op tot €1,5 miljard. De Duitse belangenorganisatie ISN pleit voor noodhulp aan varkenshouders, gelijk aan de noodhulp voor de horeca in het land. 
24 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox