Tönnies

Nieuws Varkens

Tönnies: Varkensmarkt in 50 jaar niet zo slecht als nu

4 Oktober 2021 - Stef Wissink

De situatie op de varkensvleesmarkt is volgens Duitslands grootste varkensslachter Tönnies zo slecht dat de hele keten op het spel staat. Opnieuw maant Clemens Tönnies de politiek tot actie, ditmaal in een interview met de Neuen Osnabrücker Zeitung.

De slachter verwacht van de politiek een eenduidige visie voor de toekomst van de Duitse landbouw. Tönnies zegt volledig achter de plannen te staan om in 2040 enkel te werken met stallen waarbij alle dieren toegang hebben tot buitenlucht. "Deze plannen moeten doorgezet worden, zoniet zal de veehouderij vroeg of laat verdwijnen uit Duitsland", aldus Clemens Tönnies in het interview.

Ook slachthuizen door zware periode
Volgens het bedrijf lijden niet alleen boerenbedrijven onder de huidige situatie op de varkensmarkt. Ook de slachter zelf zou volgens eigen zeggen door een moeilijke periode gaan.

Tönnies wijst daarmee kritiek vanuit de landbouwsector van de hand. Critici menen dat het bedrijf, met het telkens opnieuw naar beneden bijstellen van de noteringen, mede verantwoordelijk is voor de crisis in de branche. Tönnies biedt daarom aan zijn boekhouding door een onafhankelijke partij te laten beoordelen. Daaruit zal volgens hem blijken dat ook hijzelf flink lijdt onder de huidige situatie en dat het bedrijf 'ook nu fair met de leveranciers omgaat'. 

Verslechterd door corona en AVP
De situatie op de varkensmarkt is volgens het bedrijf met name verslechtert door de coronapandemie en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest op Duits grondgebied. De hele keten staat volgens Tönnies onder water. Hij zegt dat de grootste Duitse varkensverwerker een situatie als de huidige in vijftig jaar niet eerder heeft meegemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden