Crisis

inflatie

Opinie Edin Mujagic

Crises zijn kraamkamers van betere tijden

In 1932 verkeerde de wereld in een ernstige crisis. De wat sindsdien in economische geschiedenisboeken bekend staat als de Grote Depressie, was al enkele jaren aan de gang en de situatie leek hopeloos en uitzichtloos voor velen. Toen de situatie kalmeerde aan het eind van dat decennium, was de wereld onherkenbaar veranderd.
31 Maart 2022
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensvlees

Kan ons varkensvlees nieuwe afnemers vinden?

De Europese varkenssector kampt met historisch lage prijzen waar de hele keten hinder van ondervindt. Hoewel de oorzaken divers zijn, is het plotselinge wegblijven van Chinese inkopers een van de belangrijkste redenen voor de zwakke prijsvorming. Boerenbusiness maakte een overzicht van de kwetsbare Europese exportpositie in vergelijking met de beter gespreide Amerikaanse. We vroegen insiders in de vleeshandel naar de huidige gang van zaken en de perspectieven op de wereldmarkt.
14 Oktober 2021
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Tönnies: Varkensmarkt in 50 jaar niet zo slecht als nu

Opnieuw maant varkensslachter Clemens Tönnies de politiek tot actie. De situatie op de varkensvleesmarkt is volgens Duitslands grootste varkensslachter zo slecht dat de hele keten op het spel staat. De politiek moet vaart maken met nieuwe productie richtlijnen. Dit zegt Tönnies in een interview met de Neuen Osnabrücker Zeitung.
4 Oktober 2021
biggen

Inside Varkens

Rendementsbarometer biggen naar crisisniveau

Al sinds juni is het kommer en kwel op de varkensmarkt. De rendementsbarometers van zowel biggen als vleesvarkens gingen over de afgelopen maand dan ook verder onderuit. Met name in de zeugenhouderij wordt pijn geleden.
15 September 2021
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Gifbeker varkensmarkt niet leeg, opnieuw klap prijs

Even leek het er op dat de Duitse varkensmarkt in stabieler vaarwater terecht kwam. Nieuwe exportbelemmeringen voor Spaanse slachthuizen voeren de druk op de gehele varkensvleesketen nu alweer op.
18 Augustus 2021
rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank: 'Niet schuldig aan landbouwproblemen'

Rabobank erkent medeverantwoordelijk te zijn voor problemen waar de landbouw nu mee moet omgaan. 'Wij dragen als bank medeverantwoordelijkheid voor hoe het systeem nu is', zegt Bas Rüter, directeur Duurzaamheid, in een aflevering van Zembla die vanavond (donderdag 28 januari) wordt uitgezonden.
28 Januari 2021
Beequip

Aangeboden door Beequip

Ook in crisistijd financiële zekerheid met lease

Als landbouwondernemer is je machine het hart van je bedrijf. Dat snappen ze bij Beequip: een leasemaatschappij voor zwaar materieel. Door kennis van het materieel waar je mee werkt weten ze wat belangrijk is voor jou als ondernemer. Zo kun je naast nieuw ook gebruikt materieel leasen, en is er de mogelijkheid om je eigen machines te herfinancieren in de vorm van sale- en lease back.
4 December 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox