rblfmr / Shutterstock.com

Nieuws Varkens

Varkensvleesgigant China houdt resultaat vrij stabiel

2 November 2021

Het Chinese WH Group, dat ook eigenaar is van het Amerikaanse Smithfield Foods, heeft over de eerste negen maanden van het jaar een resultaat van $785 miljoen gerealiseerd. Dat is 11,8% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg wel, met bijna 7%, tot iets meer dan $20 miljard.

Het verkochte volume van de WH Group steeg met 10,1%. In China bedroeg de groei 15,4% en in de Verenigde Staten met 5,2%. Het dalende resultaat is vooral ingegeven door de flink gedaalde prijzen voor varkensvlees in China. Volgens het bedrijf kwam de gemiddelde varkensprijs over de eerste negen maanden van het jaar uit op omgerekend $3,44. Een daling van 36% vergeleken met een jaar eerder.

Verenigde Staten positief
Dat het resultaat in verhouding minder hard daalde dan de varkensprijzen in China, komt door de gunstige marktomstandigheden van de Amerikaanse tak van het bedrijf. De sector in de Verenigde Staten profiteerde dit jaar tot nog toe van een relatief krap aanbod en een sterke vraag naar varkensvlees, zowel nationaal als internationaal.

De prijzen voor varkens in de Verenigde Staten lagen over de eerste negen maanden van het jaar gemiddeld op $1,63 per kilo geslacht gewicht. Dat was liefst 73,4% hoger dan in dezelfde periode in 2020. Het zorgde ervoor dat het resultaat van de Chinese varkensvleesverwerker ondanks de moeilijke omstandigheden op de thuismarkt behoorlijk op peil bleef.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Varkensvleesmarkt kent stroeve start in 2022

Marktflits Vlees

Varkensvleesmarkt kent stroeve start in 2022

Lamb Weston verwacht dat fritesafzet blijft groeien

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston verwacht dat fritesafzet blijft groeien

Gaan we nu meer of minder varkensvlees eten?

Achtergrond Varkens

Gaan we nu meer of minder varkensvlees eten?

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

Nieuws Varkens

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief