Tönnies

Nieuws Oorlog

Ook Tönnies distantieert zich van ‘vriend’ Poetin

2 Maart 2022 - 1 reactie

Zoals zoveel bedrijven keurt ook het Duitse vleesconcern Tönnies de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ten stelligste af. Dat eigenaar Clemens Tönnies dit doet, is echter minder vanzelfsprekend. In het verleden onderhield hij nauwe banden met Vladimir Poetin, hij noemde de Russische leider zelfs een persoonlijke vriend.

De relatie tussen Tönnies en Poetin werd in 2006 bekrachtigd bij Schalke 04, de Duitse voedbalclub waar de kotelettenkoning van Duitsland tussen 2001 en 2020 voorzitter van was. In 2006 wist Tönnies het Russische staatsbedrijf Gazprom te strikken als hoofdsponsor. Hij noemde de Russen toen de beste partner die je je kunt wensen, wanneer je politieke zaken buiten beschouwing laat. Toen de deal officieel werd, hielden Tönnies en Poetin gezamenlijk het blauwe shirt van de club uit Gelsenkirchen in de lucht. Ook in de jaren daarna bleven de twee close. 

Daags na de Russische invasie waren de Duitse media er als de kippen bij om Tönnies om een reactie op de oorlog te vragen. Aanvankelijk wilde hij geen commentaar geven. Dinsdag 1 maart heeft Tönnies aangegeven verbijsterd te zijn over de inval. Hij spreekt over een vernietigingsoorlog die hij met de strengst mogelijke bewoordingen veroordeeld.

Weg uit Rusland
Een paar jaar geleden had Tönnies overigens nog grootse plannen in Rusland, in 2017 werden de plannen onthuld om de grootste slachterij van het land te bouwen. Deze plannen zijn nooit gerealiseerd, in 2021 heeft Tönnies zich teruggetrokken uit het land. Dat Schalke 04 het sponsorcontract met Gazprom een paar dagen geleden heeft gestopt, noemt Tönnies een goede zaak. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Insider, de echte, volger van Chris MacIntosh en Katusa 2 Maart 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10896977/ook-tonnies-distantieert-zich-van-lsquo-vriend-rsquo-poetin]Ook Tönnies distantieert zich van ‘vriend’ Poetin[/url]
Het meest corrupte land van héél Europa: Oekraine
20 jaar hebben de Amerik hanen met de voeten van de russen gespeeld en nu met hun kl...
Europa gaat hier zwaar in de fout!
Varkens terug naar 1 euro en tarwe naar 500.
En wij boomschors en gras eten zoals in Noord Korea.

Ik zal wel weer mis zijn of vergeten mijn pilleke te pakken zeker?

Biden is er slechter aan toe dan den dezen hier, hij wauwelde over het Oekrainse volk...

Kortom, WO III is een feit en wij zijn de klos!
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Oekraïne

Poetin-partij: buitenlandse fabrieken nationaliseren

Nieuws Oorlog

Russen plunderen Oekraïense boerderijen

Nieuws Oorlog

'Voedsel mag geen wapen zijn in oorlog'

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief