Shutterstock

Nieuws Varkens

Chinese staat koopt opnieuw varkensvlees op

4 Maart 2022

De zwakke prijsvorming op de Chinese varkensmarkt duurt voort. De Chinese staat zal opnieuw varkensvlees opkopen om de markt te ondersteunen, heeft de China deze week bekendgemaakt.

Deze week zal de overheid 40.000 ton varkensvlees opkopen en toevoegen aan de staatsreserves. Daarnaast zullen lokale overheden worden gestimuleerd om het zelfde te doen. De Chinese varkensprijs daalde na de festiviteiten rondom het Chinese nieuwjaar in januari en februari met nog eens 10% tot ongeveer €1,80 per kilo. Chinese varkenshouders verliezen daarmee tot wel €70 per afgeleverd varken.

Maatregel moet markt en vertrouwen varkenshouders herstellen
De maatregel moet tot een betere balans in vraag en aanbod leiden en daarmee tot een stop in de val van de varkensprijzen. Dat kan vervolgens leiden tot meer vertrouwen in de markt bij varkenshouders. De Chinese overheid is bang dat de huidige slechte situatie zorgt voor een afbouw van de varkensstapel, wat in de toekomst kan leiden tot een nieuwe piek in de prijsniveau's voor varkens. De interventies moeten leiden tot meer stabilieit in prijs- en productieniveau's.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Chinese varkensprijs trekt onverwacht weer aan

Nieuws Varkens

China voert varkensslacht met miljoenen op

Nieuws Granen & grondstof

Oogstverwachting Oekraïne steeds somberder

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief