Varkensmarkt China

china varkensvlees

Nieuws Varkens

Chinese varkensprijs trekt onverwacht weer aan

De varkensprijzen in China trekken, na een mindere periode, weer aan. Met het oog op de lockdown lijkt dat bijzonder, maar die strenge lockdown is juist een van de prijsopdrijvende effecten. En zo zijn er nog een aantal.
11 Mei 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Chinese staat koopt opnieuw varkensvlees op

De zwakke prijsvorming op de Chinese varkensmarkt duurt voort. De Chinese staat zal opnieuw varkensvlees opkopen om de markt te ondersteunen.
4 Maart 2022
china varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Chinese vleesimport verder omlaag in december

De Chinese vleesimportcijfers zijn verder gedaald in december. Ook over heel 2021 is sprake van een lager importvolume, hoewel de onderliggende waarde wel hoger uitpakt. De lagere importcijfers verklaren de druk op de Chinese varkensprijs die gaande is.
17 Januari 2022
china varkensvlees

Interview Varkens

'Herstel varkensprijs in China in tweede halfjaar'

De ontwikkelingen in de Chinese varkenssector volgden elkaar de afgelopen jaren in hoog tempo op. Na de desastreuze uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) medio 2018 en de daaropvolgende krimp van de varkensstapel volgde er de afgelopen 2 jaar herstel. Meer recent is de berichtgeving echter tegenstrijdig. Tijd voor een gesprek met mensen ter plaatse: Gert-Jan Gerrits van Agrifirm en Jan Cortenbach van de Heus.
11 Juni 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

China stelt harde deadline aan opbouw vleesvoorraad

China werkt met man en macht aan de opbouw van de varkensvleesvoorraad. 's Werelds grootste consument van varkensvlees zegt met Chinees Nieuwjaar (12 februari 2021) de voorraad met 30% vergroot te willen hebben ten opzichte van het jaar daarvoor.
21 Oktober 2020
slachterij china varkensvlees

Inside Varkens

Stuit Duits varkensvlees nu op een Chinese muur?

En toen was daar ineens een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. Door eerdere uitbraken nabij de Duits-Poolse grens kwam het nieuws zeker niet als donderslag bij heldere hemel, maar de varkenssector is gisteren (10 september) wel flink opgeschrikt door het besmette everzwijn in de deelstaat Brandenburg. Hoe nu verder? 
11 September 2020
china varkensvlees

Inside Varkens

Wat deed de Chinese invoer van varkensvlees in mei?

De Chinese importcijfers zijn nog steeds van ongekende hoogte, over de maand mei ligt het importvolume van China 86% hoger dan vorig jaar, zo blijkt uit de douanegegevens. Rabobank verwacht dit jaar zelfs een nieuw record.
24 Juni 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Afrikaanse varkenspest uit zich in slachtcijfers China

Dat de varkensstapel in China enorm is gekrompen als gevolg van Afrikaanse varkenspest is ondertussen duidelijk, maar nu tonen nieuwe cijfers aan dat het aantal slachtingen ook flink gedaald is.
3 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden