Ralf Liebhold / Shutterstock

Nieuws Vlees

Duitse vleesindustrie kan afspraken niet nakomen

11 Maart 2022 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Bedrijven uit de Duitse vleesindustrie luiden de noodklok over de huidige economische situatie in de sector. Vanwege de snel gestegen (inkoop)kosten willen zij de looptijd van contracten en de prijzen aangepast zien.

Onder andere Tönnies zou in een brief aan haar afnemers hebben laten weten dat er een onhoudbare situatie is ontstaan. Hierin worden de 'dramatische ontwikkelingen' van de afgelopen weken geschetst. Zo heeft het bedijf te maken met energieleveranciers en transporteurs die vanwege overmacht hun afspraken richting het bedrijf niet na kunnen komen. Daarnaast kampen bedrijven in de sector volgens een woordvoerder met hoge kosten voor grondstoffen.

Meer bedrijven zouden zelfde stap hebben gezet
Vion, Westfleisch en Wiesenhof (pluimveevlees) zouden gelijke stappen hebben gezet. Ook Duitslands tweede grootste worstenmaker, The Family Butchers, richt zich tot zijn afnemers en noemt de kostenexplosie waarmee worsten- en hammenproducenten te maken hebben 'bestaansbedreigend'. 

Veel nog recent gemaakte afspraken voor het lopende jaar kunnen nu al de prullenbak in. Leveranciers vragen afnemers dan ook om flexibiliteit inzake de gemaakte afspraken en afgesproken leverquota. Zij geven bij afnemers aan dat het vanwege de huidige marktsituatie onmogelijk is om voor het hele jaar kostprijsbepalingen te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
.... 11 Maart 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10897170/duitse-vleesindustrie-kan-afspraken-niet-nakomen]Duitse vleesindustrie kan afspraken niet nakomen[/url]
Deze situatie zag je ak maanden geleden aankomen. Boeren kunnen niet voor niets produceren, en stoppen massaal. (zie slachtaantallen Duitsland). Heel dom om voor een jaar vooruit afspraken te maken.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

Nieuws Varkens

Varkensprijzen Nederland zakken, Duitse markt niet

Analyse Varkens

Amerikaanse varkensprijs meer dan gehalveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden