Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion doet water bij de wijn in Duits loondispuut

22 September 2023 - Wouter Baan

Vion Duitsland en vakbond NGG hebben een akkoord bereikt in het loondispuut van de slachterijmedewerkers. Met het akkoord ziet Vion de loonkosten wel flink oplopen.

De medewerkers in de noordelijke regio's zien hun loon in totaal 13,5% toenemen. In het zuiden van Duitsland bedraagt de loonstijging 11%. De nieuwe CAO gaat vanaf de nieuwe maand in, maar de opslag gaat wel in stapjes tot eind 2024. Eerder gaf Vion al een eenmalige inflatiecompensatie van €200 per medewerker, omdat de onderhandelingen lang duurden.

De onderhandelingen hebben uiteindelijk maanden geduurd en leidde eind augustus zelfs tot stakingen. Naar verluidt bood Vion een loonsverhoging van 6,5% aan, terwijl de vakbond 15% eiste. De uitkomst geeft aan dat Vion behoorlijk wat water bij de wijn heeft gedaan. COO David de Camp van Vion Beef spreekt van een eerlijk bod en is blij dat er een akkoord op tafel ligt.

Voor Vion werpt het loonoffer in Duitsland een extra barrière op om weer in de groene cijfers te komen. Afgelopen jaar schreef Vion een stevig verlies, vooral vanwege problemen op de Duitse markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Nieuws Varkens

Vion geeft duidelijk signaal af en verlaagt varkensprijs

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Interview Lotgerink en Klimp

CEO Vion: 'Beter de pijn nemen, dan doormodderen'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox