Vion Food Group

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

22 April 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

Vion heeft besloten om de publicatie van de varkensprijs niet vandaag maar pas later deze week bekend te maken. De situatie op de vleesmarkt is te onzeker om nu al tot een goede mutatie te komen.

"We hebben te maken met een onzekere marktsituatie voor wat betreft de vleesafzet binnen Europa. In verband met de zwakke wereldmarkt proberen meer en meer landen hun varkensvlees binnen Europa af te zetten waardoor het aanbod groter is dan de vraag. Hierdoor komen de opbrengsten verder onder druk te staan", zo geeft Vion in een marktbericht aan. Zodoende heeft het vleesconcern besloten pas in de tweede helft van deze week te publiceren.

Signaal
Hiermee geeft Vion opnieuw een signaal af van een moeizaam lopende varkensvleesmarkt die niet door iedereen wordt herkend. Het komt ook niet tot uiting in de vleesmutaties van DCA die de afgelopen weken in grote lijnen vrij stabiel waren. 

Vier weken geleden verlaagde Vion al als enige slachterij in Noordwest-Europa haar weeknotering met 3 cent tot €1,99 per kilo. Deze verlaging werd vervolgens in de weektoeslag weer gecompenseerd, zo bevestigden meerdere leveranciers naderhand.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
rollade 23 April 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10908716/onzekere-markt-noopt-vion-tot-uitstel-varkensprijs]Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs[/url]
als vion nu eens ballen toont ( en niet die van varkens, maar van directie......) dan laten ze de basisprijs stijgen !!!! al is het maar 2 CENT......
stemming maken kan heel makkelijk, zelfs ook de goede kant op ☺
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden