BB TV Weerman Robert de Vries

Wordt droogte nieuwe normaal voor april?

16 April 2020 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Hoe lang houdt de huidige droogte nog aan? Het seizoen begint in ieder geval al droger dan in de recordjaren 1976 en 2018. Of dit ook zo blijft en de haspels kunnen blijven draaien de komende weken, vertelt weerman Robert de Vries in deze Boerenbusiness weekupdate.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

Meer over

weeragroweer
Reacties
4 reacties
Thon 18 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/10886757/wordt-droogte-het-nieuwe-normaal-voor-april]Wordt droogte het nieuwe normaal voor april?[/url]
Er is van dit jaar veel regen gevallen. Bijna overal was de grondwaterstand op peil. Ten minste als ze goed op op gepeild hebben.
1975 was een droog koud jaar, daarover heen kwam 1976 wat zeer warm en droog was. Daarbij streefden de waterschappen om zomer en winter een laag peil beleid na. Het resultaat een enorme verdroging en men moest dag en nacht beregenen! Dat was makkelijk voor het Waterschap, maar voor de boeren een ramp. Stel actieve boeren hebben het gewonnen van het waterschap en er moet goed peilbeheer komen ! Daarom zie je veel stuwen die water vast moeten houden , en als het te nat wordt snel afkunnen voeren! Dit is een must!!!
schoenmakers1 18 April 2020
Waar woon jij als je durft te stellen dat het waterschap goed bezig is, hier waterschap de Dommel voert een verzuipingsbeleid, ik zit al vanaf 2016 te strijden om iets opgelost te krijgen, maar ze zijn horende doof, willen gewoon geen een kant op, en enkel maar plannen maken die miljoenen kosten en die weer een verslechtering zijn van de waterhuishouding, ze komen zelf hun eigen tekening niet na, hoe ver kun je zinken als ambtenaar?
schoenmakers1 18 April 2020
En bij schade geven ze meer uit aan adviseurs als dat ze de gehele geclaimde schade uit zouden betalen, dat de fout bij hun licht is iedereen duidelijk, maar in dit land zit er veel verschil tussen gelijke hebben en gelijk krijgen
Thon 18 April 2020
Het meeste probleem zijn meestal de natuurorganisaties !
Als ze de kans krijgen laten ze je verzuipen! Als die te veel invloed hebben dan wordt het moeilijker. Maar boer en burger hebben alleen baat bij een goed beheer. Daar betaal je ook voor! Maar bij die mensen die het moeten beheren zitten nog al eens verkeerde bij. Er geld een stelling voor het waterschap en die is. Goed beheren van het oppervlaktewater, zo niet als er nat schade is door slechtbeheer, de schade vergoed moet worden! Daar draait alles om!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Weerupdate met Robert de Vries

Vanuit het zuiden komen er langzaam weer buien aan

Nieuws Akkerbouw

Huidig voorjaar is een herhaling van 2023

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden