'Melkveehouderij moet aan stikstofknoppen draaien'

De veehouderij bleef in het eerste kwartaal ruim onder het stikstofplafond. De melkveehouderij zit echter weer boven het sectorplafond en dat is volgens Cor Pierik, landbouweconoom bij het CBS, een punt van zorg. "De melkveehouderij moet aan knoppen draaien om de stikstofproductie in de loop van dit jaar terug te dringen." 

27 Mei 2020|BB TV Cor Pierik

2 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
SjefO 27 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10887471/melkveehouderij-moet-aan-stikstofknoppen-draaien]'Melkveehouderij moet aan stikstofknoppen draaien'[/url]
Boeren hebben te maken met weersinvloeden, met een levende have, voer kwantiteit en kwaliteit enzovoort.
Maar het ergste is nog dat we geen ministerie voor landbouw meer hebben.
We hebben een ministerie en een minister die garant staan voor destructieve propaganda
Alle pijlen zijn gericht (ook van jou Pierik) op de landbouw ,notabene de enige sector die een volledig vergund bedrijf structuur hebben, geen enkele sector kan zich meten met landbouw.
Maar het meest smerige is dat deze volledig vergunde sector aan de lat staat om de gecreëerde stikstof problematiek op te lossen.
Dat wringt Pierik, richt je pijlen maar op diegene die nog niets gedaan hebben en hoeven te doen van vrouw Schouten ,buiten de landbouw wordt nog altijd 60 tot 70% van de gecreëerde stikstof geproduceerd .
Onredelijk, onwerkelijk, onrealistisch en dit voor het meest vooraanstaande landbouwland ter wereld.
Mijn conclusie een ontoerekeningsvatbare minister van landbouw
Gebruiker
schoenmakers 1 27 Mei 2020
SjefO, er is nog een plaatsje vrij als voorzitter van LTO, ik denk dat jij daar op je plaats ben, zo iemand als jij heeft de landbouw nodig
U kunt niet meer reageren.