Shutterstock

Nieuws Termijnmarkt

Saxo Bank neemt BinckBank over

18 December 2018 - Anne Jan Doorn

Online broker BinckBank wordt overgenomen door het Deense Saxo Bank. BinckBank faciliteert, net zoals Saxo, het handelen op de agrarische termijnmarkt (EEX).

Voorlopig lijken er geen consequenties te zijn voor het handelen op de aardappeltermijnmarkt. Wel is de verwachting dat de handelsplatformen van Saxo Bank en BinckBank binnen niet al te lange tijd samengevoegd worden.

Geen verandering op korte termijn
Er zal op korte termijn niets gaan veranderen, omdat de goedkeuring van de overname op zich laat wachten. De verwachting is dat de aanvraag hiervoor aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 ingediend zal worden bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het biedproces zal naar verwachting pas in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond.

Volgens de bedrijven staat het bestuur van BinckBank unaniem achter de overname door Saxo BANK. De aandeelhouders wordt daarom aangeraden akkoord te gaan met het bod. 

Financiële details
Vrijdag 14 december bleek dat Saxo Bank €6,35 per aandeel, inclusief het dividend, wil betalen voor BinckBank. Daarmee wordt het bedrijf op €424 miljoen gewaardeerd. De biedprijs ligt 35% hoger dan de slotkoers van €4,72 van BinckBank (14 december).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelmarkt

Aardappelprijs super vast, nieuw seizoen spannend

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt kan weer naar 60 euro

Nieuws Aardappelen

Impasse aardappelprijs eindelijk doorbroken

Analyse Aardappelmarkt

Aardappellandschap vergrijst en verschraalt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden