Aardappelprijzen

aardappelen aardappeloogst

Analyse Aardappelen

Teler en verwerker leven in parallelle werkelijkheid

Als je niet weet waar je aan toe bent, is het lastig zaken doen. Dat is precies wat er aan de aan hand is op de aardappelmarkt. De telers en de verwerkende industrie verkeren allebei in onzekerheid. Waardoor die onzekerheid door wordt veroorzaakt, is voor de marktpartijen compleet verschillend.
Gisteren 17:00 uur
beregenen

Analyse Aardappelen

Aardappeltermijnmarkt richting 30 euro

Aanhoudend droog en warm weer heeft er deze week voor gezorgd dat er in de termijnmarkt weer beweging kwam. Nu is de vraag tot welke hoogte de termijnmarkt zou kunnen stijgen en wat realistisch is. De vraag stellen is makkelijker dan hem beantwoorden. Ook in de meest droge gebieden van de EU-4 lopen de verhalen en verwachtingen uiteen.
5 Augustus 2022
aardappelen beregenen droogte

Video Aardappelen

Droogte krijgt vat op de aardappelmarkt

De trend in de aardappelmarkt is opwaarts. De weerkaart, en dan vooral de neerslaggrafiek, geeft daarbij de markt een duw in de rug. 'Het weer is de koopman', zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Aardappelen hebben voldoende vocht nodig. Valt die neerslag niet, dan gaat dat onherroepelijk tonnen kosten.
25 Juli 2022
aardappelen

Achtergrond Aardappelen

Boeren Australië niet mee in voorstel fritesfabriek

Australische aardappeltelers hebben het tweede prijsaanbod van de fritesfabriek Simplot verworpen. Volgens de boeren is de contractprijsverhoging niet genoeg om de gestegen teeltkosten te compenseren, zo schrijft de Australische nieuwssite ABC News.
25 Juli 2022
aardappelen Agrifoto

Analyse Aardappelen

Eerste proefrooiingen hoofdoogst 2022

De komende weken zullen de eerste proefrooiresultaten van de hoofdoogst 2022 in beeld worden gebracht. Uit een rondgang langs de velden zal met grote zekerheid gesteld kunnen worden dat gemiddeld gezien de aardappelpercelen in de EU-4 landen er goed bijstaan.
22 Juli 2022
aardappelen beregenen

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt heeft de zomer in zijn bol

De aardappelmarkt heeft de zomer in zijn bol. Dat geldt voor zowel de oude als haast vanzelfsprekend ook de nieuwe oogst.
15 Juli 2022
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto3

Analyse Aardappelmarkt

Race om aardappelen oude oogst nog niet gelopen

Wie dacht dat de handel in oude oogst fritesaardappelen ter ziele was, komt vandaag de dag bedrogen uit. Begin deze week lijkt de bezemwagen echt van stal te zijn gehaald. Wat voor stof doet dat opwaaien?
13 Juli 2022
beregenen

Gewastour Aardappel - week 28

Kan beregenen uit met deze kosten?

Hoge temperaturen, zonnig weer en geen neerslag. Daar kan Nederland en eigen heel Europa zich op voorbereiden komende week. De vochtvoorraad begint al in kritieke toestand te raken. Verschillende telers hebben de haspel al uitgetrokken, maar is dat rendabel op fritesaardappelen met deze dieselprijzen?
13 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief