Aardappelprijzen

aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Vertrouwen is goed, maar aardappelvoorraad is beter

Met nog een kleine drie maanden voor de boeg lijkt het eindscenario zoals dat vorig seizoen te zien was niet voor de hand te liggen. Toen steeg de aardappelmarkt tot zelfs €60 per 100 kilo (bijvoorbeeld Belgapom en Reka-noteringen week 27 voor Fontane en Challenger), de vraag is wat het marktbeeld de komende maanden zal laten zien.
Gisteren 16:15 uur
aardappelen poten

Marktupdate Aardappelen

De aardappelmarkt mist een echte aanjager

Het leek even echt voorjaar te worden, maar dat is slechts van korte duur gebleken. Spelers op de aardappelmarkt worden daar nog niet nerveus van. Vorig seizoen zorgde de export voor extra leven in de brouwerij. Dit seizoen ontbreekt (tot nu toe) zo'n factor die de markt vleugels geeft.
Maandag 16:30 uur
aardappelbewaring

Marktupdate Aardappelen

Wat zit er nog in het vat voor de langbewaarders?

In tegenstelling tot vorig seizoen is de aardappelmarkt nog niet echt in beweging. Dat wil zeker niet zeggen dat er niks meer in het verschiet ligt voor de echte langbewaarders. Kopers en verkopers houden de kaarten nu nog tegen de borst en lijken eerst eens af te wachten wat het voorjaar ons verder brengt.
8 April 2024
aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Telers en verwerkers vinden het wel best zo

Het is voor aardappelen zeker nog niet te laat om te poten. Als de weerberichten uitkomen zal het ook niet vroeg worden. Dat volgend op een natte herfst en winter waardoor aardappelen omwille van kwaliteitsproblemen naar voren zijn gehaald. Reden voldoende voor stemmingmakerij op de aardappelmarkt. Het pakt alleen allemaal wat anders uit.
5 April 2024
aardappelen agria Afleveren

Analyse Aardappelen

Aan de boom schudden laat niet meer aardappelen los

De aardappelmarkt dreigde de voorbij weken terug te zakken. Die afkoeling volgende op een constante stijging vanaf november en een daaropvolgende stabilisatie medio februari. Deze maand is eens even getest hoe stevig het fundament onder die markt is.
29 Maart 2024
aardappelen aardappelbewaring agria

Analyse Aardappelen

Markt in fase van 'even aan de boom schudden'

Als in een paar maanden tijd de aardappelprijzen fors stijgen  volgt er vaak vanzelf ook weer een periode waarin de markt even op adem moet komen. Wanneer het stof is neder gedaald en alles op een rijtje is gezet, kan bepaald worden hoe nu verder te handelen.
22 Maart 2024
aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Voorjaar in de lucht doet wat met aardappelmarkt

Vanaf de weg lijkt het misschien heel wat maar over het algemeen is het nog bijzonder op de Noordwest-Europese akkers. Het is traditioneel wel zo dat als de dagen lengen, het weer verbetert en de voorspellingen voor de langere termijn goed lijken, het bij de akkerbouwer gaat kriebelen en dat de aardappelmarkt daarop kan reageren.
8 Maart 2024
aardappelen aardappelexport

Analyse Aardappelen

Bovenkant aardappelmarkt richting 50 euro

Het zijn bijzondere tijden op de aardappelmarkt. Vanuit verschillende hoeken wordt er getrokken aan aardappelen. De cash settlement voor fritesaardappelen staat voor deze tijd van het jaar op recordhoogte. Exporteurs en schillerijen moeten wat om tegen het geweld van de fritesindustrie op te boksen.
1 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden