Aardappelprijzen

aardappelen

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt kijkt voorzichtig weer omhoog

Hoewel een zwaluw nog geen zomer maakt, kijkt de aardappelmarkt met nog een korte maand te gaan voor de jaarwisseling weer voorzichtig weer wat omhoog. In de berichtgeving van eind vorige week werd al meer duidelijk dat de markt aan het uit bodemen was, ingegeven door het niet verder zakken van de verschillende noteringen in de EU-4 landen.
Vrijdag 17:20 uur
aardappelen poten Agrifoto

Analyse Aardappelen

Is teler te optimistisch over hogere contractprijzen?

De dans om aardappelen te contracteren begint los te komen. Vorige week kwamen Agristo en Clarebout al met de eerste prijzen voor seizoen 2023/2024 naar buiten en deze week was de Interpom. De contractvoorstellen met verhogingen van 30% of 40% die naar buiten druppelen maken de tongen los. Duidelijk is wel dat de Belgische fabrieken met historisch hoge contractvoorstellen een handreiking naar de telers willen doen. Grote vraag is of dat je daar als teler ook daadwerkelijk wat aan hebt?
Woensdag 11:50 uur
aardappelen af land Agrifoto2 fritesaardappelen

Analyse Aardappelen

Druk op aardappelmarkt neemt toe

De druk neemt de laatste weken wat toe op de aardappelmarkt. Het zijn met name de aardappelen die het qua bewaring lastig hebben. Deze situatie zorgt voor extra aanbod op een markt die al een tijdje rustig tendeert.
25 November 2022
aardappelen aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Krijgt de aardappelmarkt een vuurwerkverbod?

De aardappelmarkt gaat de laatste zes weken een rustig vaarwater in. De verwachting is dat er weinig vuurwerk te zien is gezien het gebrek aan kooplust. Dat heeft een licht prijsdrukkend effect, maar de bodem voelt voorlopig solide aan.
21 November 2022
aardappelen sorteren Agrifoto3

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt ligt als ware stil en bodemt uit

De stemming wil er maar niet in komen op de aardappelmarkt. De industrie lijkt het huidige prijsniveau wel best te vinden en legt de markt als het ware stil. In zekere zin best een gewaagde keuze. Telers zien zich geconfronteerd met een forse kostprijsverhoging in de aardappelteelt en hebben het gevoel een alternatief te hebben met bijvoorbeeld tarwe en maïs.
18 November 2022
Duitsland

Analyse Aardappelen

Beter fritesaardappelen kopen in Duitsland

De Duitse inbreng voor de cash settlement wijkt behoorlijk af van de inbreng van de andere drie landen. De Duitse prijs ligt zelfs bijna 20% lager dan de Nederlandse. Waardoor zijn de Duitse aardappelen zoveel goedkoper?
11 November 2022
schaap

Nieuws Aardappelen

Schaap zoekt verdubbeling in vroege aardappelen

Aardappelverwerker Schaap Holland zet voor teeltjaar 2023 in op een verdubbeling van het areaal Aromata. Deze vroege consumptieaardappel wordt door het bedrijf breed ingezet. Zowel de opbrengst als het financieel rendement zijn dit jaar goed. Het resultaat van de pool komt uit op bijna €30 per 100 kilo. 'Kun je voor die prijs geen aardappelen telen, dan kun je beter iets anders gaan doen', zegt directeur Hans Geling.
8 November 2022
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto2

Analyse Aardappelen

Onzekerheden verlammen de fritesaardappelmarkt

De fritesaardappelmarkt wordt compleet verlamd door alle onzekerheden die er in de wereld zijn. Zowel de fysieke- als de aardappeltermijnmarkt zijn stil gevallen. Er worden weliswaar enige transacties gemeld op de PAT, maar dat zijn over het algemeen aardappelen die al een vaste bestemming hadden en waar alleen nog een prijs op moest worden geplakt.
4 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief