Shutterstock

Nieuws Energie

Chinezen bouwen grootste zonnepark van Nederland

28 Mei 2019 - Anne Jan Doorn - 7 reacties

Een groep Chinezen bouwt in de provincie Groningen het grootste zonnepark van Nederland. Het gaat om 117 hectare en 316.216 zonnepanelen. De verwachting is dat deze panelen aan het einde van het jaar actief zijn.

Dagblad van het Noorden schrijft dat het zonnepark in Sappemeer komt, en het moet de grootste van Nederland worden. Dat laatste is echter van korte duur, want elders in Groningen (Vlagtwedde) zijn al plannen voor een park dat nog groter is.

De omvang van het zonnepark is groot genoeg om de regio Hoogezand-Sappemeer van stroom te voorzien en wordt gebouwd door het Chinese bedrijf Chint Solar. Daarvoor strijkt het onder meer diverse Nederlandse subsidies op.

'Meer duurzame energie'
"Uiteindelijk gaat het erom dat Nederland de traditionele energievoorziening omzet naar meer duurzame energie. Op deze manier krijgen we dat kennelijk gemakkelijker van de grond, dan wanneer alleen Nederlanders dat doen", zo meldt bouwdirecteur Hans Nillesen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Bert 28 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882643/chinezen-bouwen-grootste-zonnepark-van-nederland]Chinezen bouwen grootste zonnepark van Nederland[/url]
Waar gaat die SDE subsidie naartoe ???
Blijft denk ik niet in nederland.
Jpk 28 Mei 2019
Zonnepanelenniet horen niet op prima kleigrond bouw gratis huizen in omg sappemeer en duits land aarbevings gebied geheel ontruimen en verhuizen naar sappemeer en omgeving in een omgeving waar de kans op aardbevingen nihil is
Piet Jansen 28 Mei 2019
Zonnepark: erg slecht idee!! Dat er na een aantal jaren "dood" land over blijft waar men in de toekomst niets meer mee kan. Land wordt niet meer bemest/weinig tot geen zonlicht met als gevolg dat heel het bodemleven verdwijnt. Zeker in deze tijd dat er via boerenland CO2 vastleggen een van de voornaamste speerpunten is van het klimaat vraagstuk. Laat die Chinezen maar lekker naar huis gaan.
wien bemelmans 28 Mei 2019
De Chinezen zijn veel slimmer dan die ministers hier , zij plukken de vruchten en wij houden door land over wat beste akkergrond was , maar dat snappen ze hier niet voor dat het te laat is .
Akkerbouw2.0 28 Mei 2019
Jpk schreef:
Zonnepanelenniet horen niet op prima kleigrond bouw gratis huizen in omg sappemeer en duits land aarbevings gebied geheel ontruimen en verhuizen naar sappemeer en omgeving in een omgeving waar de kans op aardbevingen nihil is
In sappemeer net zo goed aardbevingen hoor
Kjol 29 Mei 2019
Ze hebben liever Chinezen dan boeren.
bas 29 Mei 2019
Mensen luister niet zoveel naar oom Donald want die heeft slecht geslapen.En de chinezen hebben het gedaan.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden