Zonneparken

energie zonnepanelen zonneenergie

Opinie Geesje Rotgers

De opkomst van biodiverse zonneparken

Ik voorspel dat natuurorganisaties de grootschalige aanleg van zonneparken op boerenland gaan promoten.
6 September 2021
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Nieuws Energie

Amerikanen zien meer in zonneparken dan CO2

Amerikaanse boeren hebben meer belangstelling voor zonnepanelen dan voor het verkopen van CO2-rechten. Zo'n 2,6% van de ondervraagde boeren heeft een overeenkomst voor zonnepanelen, terwijl 1% deelneemt aan het nieuw opgezette CO2-rechten systeem
15 Juli 2021
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Nieuws Energie

Zorgen dat zonneparken landbouwgrond opslokken

Een groot deel van de boeren maakt zich zorgen om de extra druk die de energietransitie legt op de grondmarkt. Dat blijkt uit een enquête die LTO Nederland heeft gehouden onder 3.300 boeren en tuinders in alle sectoren. Naast de doelen op het gebied van duurzame energie leggen ook woningbouw en infrastructuur druk op de grondmarkt.
3 Maart 2021
energie zonnepanelen zonneenergie zonnepark

Opinie Jaap Uenk

Geen zonneparken op landbouwgrond

Nederland is qua oppervlakte een (piep) klein landje. Elke vierkante meter is bestemd met functies als landbouw, wonen, bedrijfsterreinen, infrastructuur en natuur. Groene stroom uit zonneparken neemt de meeste ruimte in beslag. Zo'n keuze is niet logisch voor Nederland
18 Februari 2021
zonnepanelen zonneenergie Green Farm Energy zonnepark Hoofddorp

Nieuws Energie

BoerBurgerBeweging wil af van zonneparken

De BoerBurgerBeweging (BBB) wil dat er een stop komt op de aanleg van zonneparken en de bouw van distributiecentra en datacenters op het platteland. De partij vindt dat het landschap en de biodiversiteit worden aangetast door de 'verdozing' en de aanleg van zonneparken en dat de leefbaarheid van het platteland onderdruk staat.
11 Januari 2021
energie zonnepanelen zonneenergie zonnepark

Nieuws Energie

Grootste zonnepark van Texas in handen van Nestlé

Nestlé investeert in één van de grootste zonneparken van de Verenigde Staten (VS). Met ruim 800 hectare zonnepanelen wil het voedingsconcern een grote stap vooruit zetten in de duurzaamheidsambitie.
14 December 2020
energie zonnepanelen zonnepark

Nieuws Energie

Minister moet zonneparken halt toe roepen

Een minister van Ruimte zou moeten voorkomen dat er grote zonneparken worden aangelegd op kostbare landbouwgrond. Het College van Rijksadviseurs pleit daarom voor een nieuw bewindspersoon met een eigen mandaat en budget.
26 November 2020
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Provincie stelt paal en perk aan zonneparken

Drenthe is de eerste provincie die met concrete maatregelen komt om de realisatie van zonneparken te beperken. Zo is er nog ruimte voor maximaal 625 hectare zonnepark en volgt er na 2030 een volledige stop.
12 November 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief