Groningen

WUR Wageningen robot precisielandbouw Robottrekker Agrointelli Robotti

Nieuws Akkerbouw

Verovert kunstmatige intelligentie de landbouw?

Het herkennen, detecteren en tellen van planten is van cruciaal belang in de agrarische bedrijfsvoering. Het herkennen van bijvoorbeeld ziektes en onkruid in een gewas is nodig om de juiste teelttechnische maatregelen te kunnen nemen. Nu gebeurt dit voornamelijk door observatie in het land. Dat is een tijdrovend proces dat bovendien veel vakmanschap van de boer of teeltvoorlichter vraagt.
8 Februari 2021
noodweer

Nieuws Agroweer

Noodweer teistert Groningse boerderijen

Kapot gehagelde (stal)daken en omgewaaide rijen bomen. Het resultaat van hagelstenen van 2-4 centimeter en valwinden tot 150 kilometer per uur die zaterdag een gebied van Assen tot aan de Duitse grens in Oost Groningen in meer of mindere mate teisterde.
29 Juni 2020
uien

Inside Uien

Gaat de siepel de juun verslaan?

Op het Nederlandse uientoneel is een belangrijke verschuiving aan het plaatsvinden. De siepel wint het steeds vaker van de juun. Dat deze trend doorzet is aannemelijk. Welke rol vervult de Noord-Nederlandse ui in Nederland?
27 Februari 2020

Bedrijfsreportage Berend Jansema

'Ik heb een drive om steeds iets nieuws te proberen'

Met 200 hectare akkerbouwgrond in beheer zit Berend Jansema uit het Groningse Sellingen letterlijk niet stil. Dat past bij het karakter van de ondernemer. "Ik heb een drive om steeds nieuwe dingen uit te proberen en hou wel van een uitdaging", zo zegt hij zelf.
31 Januari 2020
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Subsidie

Ruim 400.000 euro voor jonge boeren in Groningen

De provincie Groningen stelt €410.000 beschikbaar voor jonge boeren die duurzame investeringen willen doen in hun bedrijf. De regeling wordt tussen 2 december 2019 tot 7 februari 2020 voor de vijfde keer opgesteld.
13 November 2019
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Nieuws Energie

Chinezen bouwen grootste zonnepark van Nederland

Een groep Chinezen bouwt in de provincie Groningen het grootste zonnepark van Nederland. Het gaat om 117 hectare en 316.216 zonnepanelen. De verwachting is dat deze panelen aan het einde van het jaar actief zijn.
28 Mei 2019
rechtspraak rechtzaak

Tech Rechtszaak

Subsidiefraude loopt met sisser af

Het mechanisatiebedrijf en de boeren die fraudeerden met de subsidies op nieuwe machines, hebben geldboetes en werkstraffen gekregen. De geëiste gevangenisstraffen worden niet ten uitvoer gebracht.
5 Februari 2019
asbest sanering

Nieuws Asbest

Groningen wil asbestdak vervangen door panelen

De provincie Groningen is een project gestart waarmee het de eigenaren van asbestdaken wil helpen het dak te vervangen door zonnepanelen. Voor het project wordt een budget van €100.000 vrijgemaakt.
25 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief