Cuno de Bruin

Nieuws stikstof

Farmers Defence Force kondigt 'keiharde actie' aan

10 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 120 reacties

De grootschalige boerenactie van Farmers Defence Force (FDF) vindt plaats op woensdag 18 december. Volgens de boeren-organisatie wordt dit de 'Landelijke Actiedag van 2019'. Over de inhoud van de acties is nog niets bekendgemaakt, al gaf FDF-voorman Mark van den Oever eerder aan 'een kinkje in de kabel' van de Nederlandse voedselvoorziening te willen leggen.

Hierbij gaan de geruchten dat distributiecentra van Nederlandse supermarktketens worden geblokkeerd met trekkers, maar zeker is dit niet. FDF kondigt de actie wel aan met 'De hamsterweek is begonnen.' Feit is wel dat FDF haar volgers heeft gevraagd groepen van 50 boeren met trekkers te formeren die regionaal acties kunnen voeren.

Volgens Van den Oever gaan door een massale opkomst van boeren de acties van '1, 16, 17 en 30 oktober verbleken bij wat er nu op touw is gezet'. Op 1 en 16 oktober stond onder meer het Malieveld in Den Haag en de straten eromheen vol met trekkers.

De boeren die meedoen worden de bewuste woensdagochtend pas om 6.00 uur ingelicht waar zij naar toe moeten, zo laat FDF weten. Volgens de organisatie worden de acties niet op privéterrein (zoals het laad- en losgebied van een distributiecentrum) gehouden en vallen ze daardoor 'binnen de grenzen van de wet'.

Kracht en de macht
Volgens Van den Oever wordt de actie echter 'keihard'. De actie neemt de gehele dag in beslag en kan mogelijk ook worden verlengd. 'Het statement wat we maken zal overduidelijk zijn en de kracht en de macht van de agrarische sector tonen. Deze zal internationaal doorklinken en een voorbeeld zijn voor veel boeren in Europa', aldus Van den Oever.

FDF kondigt de actie aan als een tweetrapsraket, oftewel de actie dient een dubbel doel. 'We willen als FDF een structurele verbetering aanbrengen in het verdienmodel van de agrarische sector, alsmede het stikstofbeleid van de overheid terugbrengen naar normale proporties.' FDF trekt komende woensdag op met de bouw en het grondverzet, verenigd in de Stichting Bouw in Verzet. 

Overheid heeft gefaald
In een statement stelt Van den Oever namens FDF dan ook dat 'het stikstofbeleid van de overheid heeft gefaald, €1.000 miljard wordt opgebrand tegen niet bewezen effecten van klimaatverandering, het PFAS-beleid volstrekt ontoereikend is en €11,2 miljard subsidie voor biomassa uit met name het buitenland wordt versterkt' Ook dreigt de economie volgens de organisatie in een recessie te komen door stilstand in de afgifte van vergunningen.

FDF ziet liever dat al die miljarden worden besteed aan de 'ouderenzorg, onderwijs, defensie en de uitvoering van het plan van het Landbouwcollectief. 'De miljoenen die tevens vrijgemaakt worden om de helft van de Nederlandse boeren op te kopen willen wij niet hebben. We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen', aldus Van de Oever.

Boeren zijn het zat
Landbouwminister Carola Schouten heeft tot dusver nog geen enkele concrete afspraak gemaakt met de landbouwsector in het stikstofdossier, terwijl er al wel - tegen het zere been van de boeren - een noodwet stikstof door de Tweede Kamer is goedgekeurd en nieuwe beleidregels zijn afgevaardigd aan de provincies. Hierin is tot afgrijzen van het Landbouw Collectief de inname van latente ruimte van agrarische bedrijven een belangrijk onderdeel.

Het Landbouw Collectief vergadert komende maandagochtend met premier Rutte en landbouwminister Schouten. De kans dat dit leidt tot concrete voorstellen en plannen voor de landbouw die de actie van FDF kan opschorten, lijkt echter uiterst klein. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
120 reacties
nn 10 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884975/farmers-defence-force-kondigt-keiharde-actie-aan]Farmers Defence Force kondigt 'keiharde actie' aan[/url]
ik doe NIET mee
Annamaria 10 December 2019
Gaan met die banaan ! Dan moet de kogel maar een keer flink door de kerk!
Abonnee
Haarlemmermeer 10 December 2019
Wij worden voor de gek gehouden door de politiek. De multinationals harken de stikstof ruimte binnen, de vervuiling ruimte op oppervlaktewater en bodem, de bouwruimte. De burger krijgt recreatie, natuur, en de schijn van een schoon leefmilieu.
De boer en grondbezitters moeten dit betalen, de schuld wordt afgeschoven op Brussel.
De politieke en multinational elite zal moeten voelen dat de boer en de burger het zat zijn. Dat kan enkel door het hele land op slot te zetten, snelwegen blokkeren dus.
De denker 10 December 2019
Heb het stuk met verbazing gelezen. Bij mij komt het erg over : hoe krijgen we draagvlak bij de burgers? We roepen wat over ouderenzorg, onderwijs en defensie.
Waar het de boeren om gaat is niet alleen het stikstof maar ook het verdien model in de betreffende industrie. Van den Oever en zijn clubje zijn pure narcisten.
Willem 10 December 2019
mijn volledige steun hebben de boeren en zou een ieder met nog enig gevoel voor een leefbare samenleving op willen roepen dit ook te doen, al véél te lang worden alle modale mensen in dit land te kort gedaan / niet gehoord maar draaien met zijn allen wel op voor een politiek en ambtenarenapparaat welke zonder enig gevoel voor eerlijkheid en menselijkheid ons niet regeert maar dicteert
SUCCES
huug 10 December 2019
Nu wordt het nu menens,Rutte en consjorten zitten in een onvoorstelbaar groot spagaat het is der onder of er boven . Er komen problemen die zijn weerga niet kent en laat dat nou net de bedoeling zijn. Het landbouw collectief doet goed zijn werk sjapo. En mensen die graag thuis blijven, vooral doen, dan kunnen onze bestuurders en strijders de kolen uit het vuur halen voor de profiteurs .
jan veltkamp 10 December 2019
Ik steun de actie van harte. De stikstof is alleen een middel om de hond te slaan en verder nutteloos. Hoe kan het dat juist de natuur gebieden daar liggen de vernielende landbouw aanwezig is? Als de landbouw werkelijk zo slecht is voor de natuur dan lagen de natura2000 gebieden wel in de steden. Het is hoog tijd dat deze onzin gestopt wordt
Melkveehouder 10 December 2019
Eindelijk,hier heb ik al lang naar uitgekeken,jammer dat ze het in Den Haag zo ver laten komen.
Het wordt tijd dat de meerderheid spreekt en dat die linkse staatsomroep een draai om de oren krijgt.
Jan Woonink 10 December 2019
Met distributiecentra blokkeren ga je alle sympathie van het overige Nederlandse volk verliezen. Het volk stond volop achter de 1e actie. Bij de 2e actie kwam agressie en vernieling om de hoek, hier verloren jullie boeren al een hoop begrip. Met deze 3e actie gaan jullie je eigen ruiten ingooien, let maar op.
A.J.oet Twente 10 December 2019
Als de overheid het N probleem een zo'n groot probleem vind , had ze de provincies al lang opgedragen : Alle bedrijven zonder NBW vergunning sluiten . Dit zijn voor 85 % niet agrarische bedrijven .
Deze vergunning is in Overijssel al vanaf 2010 verplicht .
Ik vraag mij af of een provinciebestuur te handhaven is , dat een ONHERROEPELIJKE NBW vergunning in de periode 2010-2015 heeft afgegeven en deze nu gedeeltelijk wil afpakken . Terwijl ze bij niet agrarische ondernemingen de andere kant op kijkt .
Als diefstal loont , laten we dan Rutte vervangen door Holleeder.
tot hier en niet verder 10 December 2019
we hebben niks meer te verliezen, gaan met die banaan
Vincent 10 December 2019
Dom, dom, dom, die 'keiharde actie'. Een klein groepje boeren gaat het nu voor de rest verpesten. Onze sector staat aan de vooravond van grote veranderingen, hoe je het ook wendt of keert. Wat je nu in elk geval niet moet verliezen is draagvlak en sympathie. Met blokkeeracties bereik je niets. Daarnaast loop je als agrariër een levensgroot risico van schadeclaims door getroffen DC's en strafrechtelijke vervolging. Hoop dat LTO hier ook snel en duidelijk stelling in neemt: protesteren mag, blokkeren niet.
A.J.oet Twente 10 December 2019
Reactie op Jan Woonink.
Wat hebben de boeren aan sympathie , als hen een deel van de vergunning wordt gestolen .
Nu wordt de latente ruimte gestolen en volgend jaar heb je NH3 nodig voor beweiden en bemesten , dus vee inleveren .
Wat vind u ervan als Schouten alle auto's van de bewoners in de Randstad , laat afpakken (Niet vergoeden ). Helpt direct tegen N probleem en openbaar vervoer genoeg .
Joep 10 December 2019
De politiek heeft bijna alle ramen van de boer step by step ingegooid.
Terecht dat de boeren het niet meer pikken en gerechtvaardigd dat ze hardere acties gaan voeren als de plucheklevers
in Den Haag ( en Brussel ) nu niet snel de hardwerkende agrariērs tegemoet komen. Hoogste tijd dat de moderne slaven ( onze boeren)
In opstand komen. Ze hebben en versienen de sympathue van alle burfers die ook al jaren worden uitgemolken.
Willem 10 December 2019
Helemaal met Vincent hierboven eens. Als je deelneemt aan deze illegale actie, breng je simpelweg je bedrijf financieel in gevaar. Denk je dat Jumbo en AH niet gaan proberen om elke misgelopen cent terug te halen? Welgemeend advies: laat je niet meeslepen door deze groep opruiers. Houd je aan de wet en doe geen domme dingen die straks jezelf, je bedrijf en familie keihard kunnen raken.
akkerbouwer 10 December 2019
waarom hoor ik nooit iemand over in middelen pakket wat steeds kleiner wordt, heb zo het idee dat we alleen voor de veehouderij protesteren.
boer 10 December 2019
Hier in buurt heb ik nog niemand gehoord die achter deze actie staat.
Tjerk 10 December 2019
Hier was ik dus al bang voor. Een klein groepje verliest zijn verstand en gaat het voor ons allemaal verzieken. Zag het al aankomen op het malieveld #doeeffenormaal
Jo46 10 December 2019
Begrijpelijk dat de boeren in actie komen en blijven.
Ze hebben en houden ( anders dan de Haagse nonvaleurs ) de sympathie van alle andere werkende Nederlanders die grotesk belazerd worden met een opgedrongen klimaatreligie welke is gericht op get verder “gelegaliseerd” bestelen van boeren en burgers.
Kortom: Steun onze boeren tot de klimaatdogma’s de wereld uit zijn; te beginnen in ons mooie land.
Lou 10 December 2019
Ik wil wel actievoeren, maar wel van tevoren weten waaraan ik begin. Idioot dat niet gewoon gezegd word wat we gaan doen. Zal dus wel iets zijn dat niet mag. Ik doe zo zeker niet mee in elk geval.
Jan 10 December 2019
Het is allemaal klote maar dit is echt niet de oplossing. Denk je echt dat die europese NO3 regels gaan wijzigen als wij gaan blokkeren? Zonde van de tijd. Levert niks op. Kunt er bovendien een hoop ellende mee krijgen.
SjefO 10 December 2019
Landbouw ruim 40% stikstof reductie gerealiseerd, tweederde van de industrie heeft geeneens een vergunning dus ook geen stikstof ruimte.
Eerst de landbouw op achterstand gezet door de overheid ten faveure van diegene die de wet overtreden.
Ik ben benieuwd wat de Europese rechter hiervan vindt (wat de nederlandsche rechter ervan vindt laat zich raden)
Wat zijn de rechten van de (boer) mens nog waard in Nederland.
Kurt v Wiel 10 December 2019
Ik die hier drie keer aan mee: nu niet, straks niet en nooit niet. Te *** voor woorden dit. Die paar ***** die dit bedenken verstieren alles voor de rest.
Abonnee
voorzichtig positief 10 December 2019
Wiilem,
waar kunnen wij al onze misgelopen centen halen door de supermarkt en industrie maffia?
Akkerbouwer; dat is precies waarom het vanuit zeeland rustig is denk .
Het gaat fdf bijna alleeen om stikstof, latente ruimte etc
Weinig veehouders hier
Het moet veel breder.
Spuit gedoe, minder middelen, kentekening, keuring elektra loodsen. asbestsanering
verdwijnen chloor residumeting detectiegrens kun je straks alles wat ermee in aanraking is geweest laten schoonmaken als dat al mogelijk is (wie betaald dat?)duurdere kiemremming wie betaald?
planet proof wassen neus geld verslindend regeldruk verhogend.
kan nog wel ff doorgaan hoor
Breder trekken dan doen er (nog) veel meer mee
Jonge boerin 10 December 2019
Ik ga een ander beroep zoeken.....

Maar niet vanwege de stikstof. Nee, vanwege Mark en consorten van de FDF! Ik schaam me dood, hier wil ik niet bij horen.

Die taal, echt verschrikkelijk! Eerst de link van de FDF over de hongerwinter en het beleid van de overheid en nu de consument angt in boezemen rondom het feest van hoop en verdraagzaamheid.

Het is gewoon kinderachtig aan het worden, ga alsjeblieft gewoon kerstbomen verkopen Mark. Dan kunnen wij tenminste ook door met ons werk.

Want ik ben en blijf boerin en mijn zoon mag ook gewoon boer worden. Is het niet met melkvee dat ga ik soja verbouwen voor vegaburgers. Lesje economie: ondernemen is aanpassen. Degene die dat niet doen (bijv. Free record shop en V&D) zullen ten onder gaan.

Gegroet lieve mede-boeren (klinkt toch veel beter dan strijders ;-))Peter Huppertz 10 December 2019
Uitzonderlijk slecht idee.

Binnen de samenleving zal steun ontstaan voor een hardere confrontatie met de agrarische sector als belangengroep. Deels terecht, omdat de FDF haar "gelijk" baseert op "macht en kracht" met "keiharde acties", in plaats van op inhoudelijke argumenten, die tot nu toe de burger nog niet hebben kunnen overtuigen.

Ik weet niet of er bij FDF mensen rondlopen die weten wie Arthur Scargill was. Zoek die naam eens op, en vraag je af of je op die manier ten onder wilt gaan. Kan geregeld worden, vrees ik.
Geertje 10 December 2019
Het is nu of nooit voor de boeren en alle lto slapers blijven maar lekker thuis...
Geertje 10 December 2019
Ja met uw instelling jonge boerin gaan we dus niks bereiken, zelf ben ik trouwens ook een jonge boerin.
Mark 10 December 2019
Voor diegene die schrijft dat het geen zin heeft.....
AUB IN DE TEKST ONDER JE COMENTAAR VERMELDEN WAT JOU OPLOSSING IS...!
Abonnee
Ook een boerin 10 December 2019
@akkerbouwer: ben het met je eens. Dat een belangrijk middel als mancozeb door Schouten verboden wordt, voor enkel Nederland, is een regelrechte miskleun voor de akkerbouw. Daar hoor ik niemand over. Ze zet ons op achterstand bij de overige landen wat aardappelteelt betreft. Het ging bij het eerste protest nog om het gehele landbouwbeleid. Ik denk dus dat akkerbouwers minder bereid zijn mee te doen.
Geertje 10 December 2019
Zo is het Mark laat die betweters hun oplossingen en vervolgstappen even vermelden dan alleen maar negatief te reageren...
Geertje 10 December 2019
Lou het is niet slim om het nu al bekend te maken nooit van verrassingseffect gehoord ????????????
Burger voelt zich bedonderd 10 December 2019
Ik sta volledig achter de boeren!
Jonge boerin 10 December 2019
@ Mark en Geertje; in gesprek blijven met het landbouwcollectief en publieksvriendelijke acties. Laten we als jonge boerinnen allemaal een dag vrijwilligerswerk gaan doen in de zorg, dan krijg je pas respect...

Het systeem van prijsvorming moet op de schop, als dat lukt, zal de wil om te veranderen ten bate van het klimaat ook een stuk makkelijker gaan. En wie wil er niet meer koeien melken tegen een betere prijs of minder uren werken voor een hoger salaris?

Ik heb de wil om veranderen, want laten we eerlijk zijn, het kan op bepaalde punten best beter. De natuur gebruiken we alleen als het ons goed uit komt. En ik ben ook niet heilig, maar ik besef me dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen. Als dat voor klein gedeelte ten koste gaat van mijn bedrijf, dan accepteer ik dat.
Vincent 10 December 2019
Dom, dom, dom, die 'keiharde actie'. Een klein groepje boeren gaat het nu voor de rest verpesten. Onze sector staat aan de vooravond van grote veranderingen, hoe je het ook wendt of keert. Wat je nu in elk geval niet moet verliezen is draagvlak en sympathie. Met blokkeeracties bereik je niets. Daarnaast loop je als agrariër een levensgroot risico van schadeclaims door getroffen DC's en strafrechtelijke vervolging. Hoop dat LTO hier ook snel en duidelijk stelling in neemt: protesteren mag, blokkeren niet.
Rick 10 December 2019
Sorry hoor, maar een aantal dingen zitten mij niet helemaal lekker met deze "organisatie".

Ten eerste: De naam... Farmers(die snap ik) Defence Force, echt waar? Naar mijn weten is er geen oorlog gaande in Nederland? daarnaast klinkt deze paramilitaire benaming nogal agressief, wat dan ook blijkt uit de aangekondigde actie.

Ten tweede: Op hun eigen website blaast de FDF nogal hoog van de toren over het rechtssysteem in Nederland, aangaande de bezetting in Boxtel. Terecht of niet laat ik even in het midden.
Echter! Om dan zelf soortgelijke acties op te zetten ben je volgens mij niet alleen verkeerd bezig, maar ook een tikkeltje schizofreen.

Ten derde: De uitlatingen van de Baudet zijn op geen enkele manier onderbouwd met ECHTE cijfers, dus de "€1000 miljard" uitspraak als argument gebruiken is simpelweg ridicuul!

Ten vierde: Tegen wie en waarvoor voeren we nu precies actie? De overheid om de stikstof? een beter verdienmodel? de economie? of tegen de complete bevolking? Die laatste lijkt mij sowieso niet! Die hebben namelijk met die zelfde overheid te schaften, stijgende belastingen op energie, brandstof en ga zo maar door. Sterker nog de sympathie die er nu heerst onder de bevolking zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ten laatste: De retoriek... Kom op mensen, "klimaatsalafisten", "We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen!", "Ze kunnen onze bedrijven afpakken, ons verdrijven van ons land maar ze kunnen onze eer niet afnemen! We zullen strijden tot het einde en ver daarna!”
Niet om het een of ander maar bij de FDF klinken ze zelf als salafisten die net iets te vaak Braveheart hebben gekeken met een indianentooi op hun hoofd.

Wat dan wel? Dat is wat mij bezig houdt, misschien moeten we de agrarische sector wel op de schop doen?
Minder producen voor het buitenland? of juist gaan produceren in het buitenland? Uit laten kopen en een nieuw avontuur aangaan?

Ik heb werkelijk waar geen idee! Maar als we allemaal blind achter dit ongeorganiseerde werkgroepje aan hollen, gaat er niks in positieve zin gebeuren!
Dirk 10 December 2019
Helemaal eens Rick, complexe problemen kennen geen eenvoudige oplossingen. Behalve dan in de retoriek van populisten en relschoppers. Hier hebben we het LTO lidmaatschap al voor 1 oktober opgezegd omdat men kritiekloos achter de hard liners aan liep. Het draagvlak wordt volledig opgestookt op deze manier.
W Bemelmans 10 December 2019
Mensen laat jullie niet omlullen maar voer actie en hard,want die overheid lacht met jullie ze hebben jullie lang genoeg aan het lijntje gehouden, zo veel mogelijk plat gooien en vol houden kijk hoe de Fransen dat doen. dat is de enige mogelijkheid. sterkte er mee.
Johan 10 December 2019
Gooi de boel maar plat,want in Denhaag zijn ze alleen met zichzelf
bezig .zakkenvullers.
Henk 10 December 2019
Ook ik zie FDF als oproerkraaiers.
Het enige rechtmatige middel dat je hebt is kiezen.
Het CDA laat het al jaren afweten en nu ook nog CU en SGP vrijt weer met VVD.
Wilders blijft maar druk met zijn BUITENLANDERS en de enige die ons kansen geeft is Baudet.
De N wetgeving kan alleen nog in de 1e Kamer gestopt worden.
Het is zelfs ROOD die wil blokkeren, maar uit andere gronden.
Geef Baudet zijn kansen en de anderen worden gedwongen mee te denken.
tot hier en niet verder 10 December 2019
Rickje snapt het niet helemaal, geen oorlog? Hoe wil jij het benoemen als er geen enkel toekomstperspectief over blijft?
gert 10 December 2019
Jonge boerin. Vooral jonge ,je komt pas net kijken en weet niet hoeveel x een boer zich al niet heeft moeten aanpassen aan de achter een buro verzonnen eisen, van mensen die totaal geen verstand van boeren of milieu hebben. En jij wil je dan soya gaan telen voor alle veggies. Ga je gang maar de hele linkse kliek in dit land heeft maar een doel het land van de boeren inpikken en er huizen bouwen voor asiel zoekers .Die de gewone burger weer betalen kunnen.Het hele stikstof vehaal is verzonnen inclusief de hele klimaatgekte. Veranderende klimaten is iets van alle eeuwen.. Tijd voor een nieuwe boeren revolutie. Bravo FDF.
Willie van Gemert 10 December 2019
Stevige actie is noodzakelijk, iedereen die achter de aanpak uit het verleden staat van praten en nog eens praten en weer toegeven weten dat die aanpak tot niets heeft geleid. Het is tijd voor een andere aanpak: de beuk erin gezamenlijk zo breed mogelijk.
Abonnee
Floor de Jong Bergambacht 10 December 2019
Kom op jongens!

Heb een beetje vertrouwen in de FDF... Ze hebben al een aantal mooie en nuttige aktie's georganiseerd. Daar werd van te voren OOK erg negatief over gedaan. Ieder die meerijdt is gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen daden net zoals de vorige keren en toen ging het ook prima!

Ben ik de enige die het raar vind dat je niet eens JE EIGEN NAAM bij je bericht wil zetten. Zulke stiekemerds hoeven al helemaal geen commentaar op Mark van den Oever of Jeroen van Maanen te hebben!!

OZO
Geertje 10 December 2019
Jonge boerin wat een grote onzin kraamt u uit de oplossing is volgens u laten wij als jonge boerinnen eens een dagje meewerken in de zorg
dan krijg je pas respect.
Nou dat respect klopt ik kan het weten werk al jaren in de zorg maar wat heeft dat in godsnaam met de stikstofproblematiek te maken ???????
Werner 10 December 2019
Aangezien landbouwend Nederland geen deugdelijke standsorganisatie meer heeft, is dit aan basis de enige mogelijkheid tot aandacht.
Het mondiaal plat leggen van de laaste distributie voor de eindgebruiker, daar zullen we de handen niet voor op elkaar krijgen bij de consument. Maar vanaf het moment dat duidelijk is en wordt hoe de werkelijke getallen zijn van stikstof, chemische middelen en andere aanverwante artikelen ten opzichte van de grote niet landbouw industrie, dan zal men inzien dat de huidige boerenstand nog niet zo dom is als menigeen denkt.
Dus mijn mening is ook actie in dit land !
Rick 10 December 2019
@tot hier en niet verder

"Hoe wil jij het benoemen als er geen enkel toekomstperspectief over blijft?"
In ieder geval geen oorlog! Daarnaast denk ik dat er zat toekomstperspectief is, alleen misschien niet op de manier die wij gewend zijn.


ps 10 December 2019
Ben het met Willie eens, praten en breien en van het eind afrijden, samen de schouders er onder dat leid tot een wonder.

Iedere inspanning lijd tot resultaat
De toekomst hangt af van wat jij vandaag doet
Ga op zoek naar een doel, de betekenis zal volgen
Er-is-genoeg-voor-ieders-behoefte-maar-niet-genoeg-voor-ieders-hebzucht- Citaten en wijsheden Van Mohandas Karamchand Gandhi was Indiaas politiek leider,
Geertje 10 December 2019
Vincent jij bent zeker een LTO man : praten praten toegeven en vooral overheidssubsidie innen om de boertjes stil te houden........
frans 10 December 2019
willem en vincent zijn broekschijters laat me niet lachen AH en Jumbo hebben meer als genoeg verdiend over onze ruggen walgelijk. en jullie geven ze gelijk er moet iets gebeuren en snel ook winkelketens hebben veel te veel macht en met ja knikkers lusten ze wel pap van tijd voor verandering en verbetering is dat normaal dat je moet werken onder de kostprijs.....??? dit zie je nergens overal uurtje factuurtje winkels moeten maar eens beseffen dat wij de ruggengraat zijn van de economie zonder ons geen welvaart. maar wel lege winkels mss komt er dan beweging
Boerenblijven 10 December 2019
Stel crv
Of
Je dierenarts
Of
For farmers of de Heus
Of
Je loonwerker
Is ontevreden en blokkeert je erf
Wat doe je dan ?
Dan mogen ze nooit meer terug komen toch

Jij bent hun klant nml

Wij zijn de leverancier van de retailers en zij onze klant

Valt het muntje ? Dus lekker slim bezig FDF.

Bezet die racebaan van de prins in Zandvoort, dan krijg je alles en iedereen met je mee
Abonnee
Floor de Jong Bergambacht 10 December 2019
Kom op jongens!

Heb een beetje vertrouwen in de FDF... Ze hebben al een aantal mooie en nuttige aktie's georganiseerd. Daar werd van te voren OOK erg negatief over gedaan. Ieder die meerijdt is gewoon verantwoordelijk voor zijn eigen daden net zoals de vorige keren en toen ging het ook prima!

Ben ik de enige die het raar vind dat je niet eens JE EIGEN NAAM bij je bericht wil zetten. Zulke stiekemerds hoeven al helemaal geen commentaar op Mark van den Oever of Jeroen van Maanen te hebben!!

OZO
Minerva de uil 10 December 2019
Lijkt me prima om verbeteringen aan te brengen in het verdienmodel van de agrarische sector. Beginnen met het stopzetten van subsidies en er een eerlijke markt van te maken. Een sector waarvan het verdienmodel afhankelijk is van subsidies, heeft geen bestaansrecht.

Distributiecentra van supermarkten blokkeren is ook zoiets. Als je de ballen hebt stop je de levering van je product en ga je niet aan het eind van de keten de boel frustreren.

Het zal best dat er wat is aan te merken op het beleid dat in Nederland wordt gevoerd. Maar gebruik dan zuivere argumenten, en niet de flauwekul van de FDF.

Wat de denken van het argument van gefaald subsidiebeleid, en de alternatieven die aangedragen worden (ouderzorg en onderwijs). Wat een flauwekul. Stem de volgende verkiezingsronde op een partij die je belangen behartigd.

Als laatste de retoriek van FDF. Hoe serieus moet je een clubje nemen dat zich op deze manier wil profileren?
jpkievit 10 December 2019
De door ons aangestelde tweede kamerleden zitten vandaag 11dec 2019 te leuteren over declaratie gedrag terwijl werkbare stikstof en gewasbeschermingsmiddelen nog lang geen werkbare oplossing inzicht is de natuur en milieu organisaties zijn nog steeds de bovenliggende partij .erzijn veel nog harde actie's nodig
NepOndernemers 10 December 2019
Niet raar opkijken als het volk zich tegen je keert en er wat boeren gewond gaan raken. Heb iig geen medelijden met jullie.
Boer zonderland 10 December 2019
Grenzen dicht melktank kraan open zodat de zuivel giganten ook stil komen te liggen en geen melk meer uit het buiten land kunnen halen dan gaat den Haag wel om
Kjol 10 December 2019
Boeren raken dagelijks gewond, wie werkt overkomt weleens iets. En het volk zijn meest verstandige mensen, een kleine hardnekkig deel denkt dat ze de wijsheid in pacht hebben en krijsen als een stel apen de grootste onzin uit. Mss een idee om die apen in een natuurgebied te huisvesten, voor hun goed voor ons goed.
een echte boer 10 December 2019
hoe moet het dan ??? allemaal veel commentaar maar weten zelf niks. maar een doelgroep die echte ondernemers zijn en dat zijn boeren .werken onder hoge druk en veel regels weken van 90 uur of meer zijn standaard en dan niet rond kunnen komen.... Hoe durf je te zeggen dat het volk keert tegen jullie o,o respect heb je dan iedereen moet eten maar de producent zelf ook vergeet dat niet kan het niet goed schiks dan maar kwaad schiks . dus jij noemt dat klanten die onder betalen???? als je 2 jaar je loonwerker of veeart niet betaald zetten ze ook je bedrijf op slot is Exact het zelfde wij worden gewoon gebruikt die tijd dat de winkelbedrijven voor jou tien andere mentaliteit gebruikt moet maar eens duidelijk worden of moeten we net zo lang door boeren in het verlies tot er geen 10 andere meer zijn. vertel mij het eens duidelijk als ik 0,7 cent krijg voor mij prei en hij ligt in de winkel voor 1,80 dan noem ik dat uitbuiten/afpersen en dan wil jij dat wij ballonnen uit gaan delen aan de burger en dat wij op de knieën vragen aan de (Klant OF WE AUB VOLGEND JAAR WEER MOGEN LEVEREN...…… )Open je ogen
Blijvenboeren 10 December 2019
De melkgiganten zijn jouw fabriek en zorgen dat onze melk wordt verkocht
Tesla gooit toch ook zijn eigen auto ruit niet in , of een frietboer pist toch niet in zijn frituurpan
De rmo is niet je klant
Piet 10 December 2019
Als ik alles hier boven lees. Dan merk je dat nog heel veel mensen nog niet door hebben waar het echte probleem weg komt. Brussel heeft voor 20 jaar terug bedacht dat erin nederland 30 miljoen mensen moeten wonen. Met daarbij natuur recreatie en snel geld. Dus shel en zulke bedrijven. Waarom denk je dat alle industrie buiten schot blijft in het stikstof verhaal. Vliegveld in Lelystad moet groter en ga zomaar door. Dus het past een hele groep beleidsmakers heel best dat de agrarische sector langzamerhand verdwjnt. Dus verwacht er niet veel van zolang rutte op zijn plek blijft. Zo snel mogelijk een nexit en hopen dat de duisters en denen ook meegaan. En je kunt je eigen beleid weer maken. Maar verder zal me allemaal zorg zijn. We zijn al jaren over geleverd aan een stelletje 1 dag vliegen. Dus laat gaan
Sam 10 December 2019
Het beleid van de VVD in actie. Waarom hebben toch zoveel mensen op die partij gestemd?
Cor 10 December 2019
Vind het niet op zijn plaats om de samenleving te ontwrikten!Blokkeer Den Haag maar..
Minerva de uil 10 December 2019
Lijkt me prima om verbeteringen aan te brengen in het verdienmodel van de agrarische sector. Beginnen met het stopzetten van subsidies en er een eerlijke markt van te maken. Een sector waarvan het verdienmodel afhankelijk is van subsidies, heeft geen bestaansrecht.

Distributiecentra van supermarkten blokkeren is ook zoiets. Als je de ballen hebt stop je de levering van je product en ga je niet aan het eind van de keten de boel frustreren.

Het zal best dat er wat is aan te merken op het beleid dat in Nederland wordt gevoerd. Maar gebruik dan zuivere argumenten, en niet de flauwekul van de FDF.

Wat de denken van het argument van gefaald subsidiebeleid, en de alternatieven die aangedragen worden (ouderzorg en onderwijs). Wat een flauwekul. Stem de volgende verkiezingsronde op een partij die je belangen behartigd.

Als laatste de retoriek van FDF. Hoe serieus moet je een clubje nemen dat zich op deze manier wil profileren?
gert 10 December 2019
Jonge boerin. Vooral jonge ,je komt pas net kijken en weet niet hoeveel x een boer zich al niet heeft moeten aanpassen aan de achter een buro verzonnen eisen, van mensen die totaal geen verstand van boeren of milieu hebben. En jij wil je dan soya gaan telen voor alle veggies. Ga je gang maar de hele linkse kliek in dit land heeft maar een doel het land van de boeren inpikken en er huizen bouwen voor asiel zoekers .Die de gewone burger weer betalen kunnen.Het hele stikstof vehaal is verzonnen inclusief de hele klimaatgekte. Veranderende klimaten is iets van alle eeuwen.. Tijd voor een nieuwe boeren revolutie. Bravo FDF.
daniel 10 December 2019
cor zal moeten!! de rest werkt niet zijn al meerdere keren in den haag geweest er moet een groot schrik effect komen dan komt er misschien beweging . dan voelt de burgerij mss een aantal dagen wat de boeren al tig jaren voelen onmacht!
Bik 10 December 2019
Rick, jonge boerin, Vincent, helemaal mee eens met jullie reactie.
Ik heb zojuist ook nog even de reacties gelezen op Nu.nl op het artikel dat gaat over de aangekondigde acties van FDF. Dat zijn er heel veel, meer dan 400 inmiddels, en voor het overgrote deel schrikbarend negatief over de boeren. Al het opgebouwde krediet verdampt zelfs met de aankondiging van de acties al. De politiek heeft tot nog toe geaarzeld met straffe maatregelen omdat men verrast was door de grote mate van sympathie die de burger nog toonde in oktober op de eerste acties van de boeren.
Echter als FDF de burger meent te moeten gaan dwarszitten in zijn voedselvoorziening met zijn acties zal de overheid zich alleen maar gesterkt voelen door diezelfde burger in een ingrijpende aanpak van de agrarische sector.
Bolle boer 10 December 2019
Ik vind het fantastisch, nog een actie. Ik hoop dat het een enorme overlast geeft en echt heel veel mensen er door benadeeld worden.
Met de meer en meer dalende sympathie voor jullie aanhoudende zielige gedrag wordt de kans dan steeds groter dat jullie flinke agressie gaan tegenkomen.
Succes!
schoenmakers 1 10 December 2019
Normale reacties komen niet op nu.nl, al regelmatig proberen te posten daar, daar zijn ze alleen een doorgeefluik wat de regering wil
Piet Jansen 10 December 2019
De FDF boeren zijn niet de slimste! Een vooruitziende blik zag het al jaren aankomen. Tijden veranderen en de boeren moeten mee. En het grootste probleem ligt bij de "haantjes" onder de boeren. Groot, groter het grootst is per definitie niet de juiste weg. Voor de melkboeren wordt waarschijnlijk weidegang verplicht. Dat is idd niet voor de meeste grote bedrijven toepasbaar.
Bram 10 December 2019
Waarom dan de burgers aanpakken.
Pak weer uit op Malieveld of doe poging tot staatsgreep.
Ik als burger werk ook kei hard, maar ik kan geen huis kopen zoals de boeren,of zo'n dikke auto voor de deur.
Ik moet gewoon werken voor beetje geld over in de maand.
Jullie boeren pakken op deze manier de burgers en niet de staat,?
Bolle boer 10 December 2019
Ik vind het fantastisch, nog een actie. Ik hoop dat het een enorme overlast geeft en echt heel veel mensen er door benadeeld worden.
Met de meer en meer dalende sympathie voor jullie aanhoudende zielige gedrag wordt de kans dan steeds groter dat jullie flinke agressie gaan tegenkomen.
Succes!
Bert 10 December 2019
Als de democratie z'n werk goed (had)gedaan was dit niet nodig.
De media doet nu al weer z'n werk, verdeeldheid zaaien.
NU DOORGAAN
bram is kansloos 10 December 2019
je werkt als een loonslaaf ga eens in de schoenen van de boer staan altijd maar risico lopen nooit gewaardeerd worden denk dat je het nog geen week volhoud , aan zulk kansloos volk net als jou gaat Nederland de oorlog niet winnen er is hier in Nederland maar een doelgroep die ruggengraat heeft en dat zijn boeren. en wat klaag je nu over de boeren joh de staat pakt je al je hele leven !! en dat mag wel?? je snapt er niks van de boeren zijn het spuug beu en dan nog misgunning ook je mag mun huis/boerderij/auto van 11 jaar oud hebben als wij vanaf morgen een kosten dekkende prijs kregen voor ons product maar dat gaat niet bij deze regering … dus moeten we wel op deze manier aandacht vragen simpel weg het gaat niet anders snap het nu eens man
Geertje 10 December 2019
Piet Jansen de FDF boeren zijn niet de slimste waar baseer jij dat op ??
Ik ben hoogopgeleid hoor maar kan niet tegen onrecht.....
Toon 10 December 2019
eerst het verstand gebruiken, is nu geen akties eerst vreedzame kerst vieren , en onder het kerst diner nadenken hoe het verder moet
Burger voelt zich bedonderd 10 December 2019
Er worden al jaren eisen aan boeren opgelegd zonder dat er voor betaald wordt en wij als burger worden door de Supermarkten voor de gek gehouden en sta daarom achter deze actie.
Drikus 10 December 2019
Ik zie de zin niet in van een blokkade van distibutie centa voor supermarkten . Ik als klant koop mijn product dan wel paar dagen eerder . En als iedereen dat doet moet de voorraad dus eerder meer aangevuld worden en is de vraag op de dagen van blokkeren en de dag erna ook wel minder . Door dit aan te kondiggen waarschuw je iedereen die denkt dat de centa gebolkeerd worden . Eigenlijk heb je ze dan al stuk verstoord in normale bedrijfsvoering zonder dat er iets gebeurd is . Ik zou eerder de belasting dienst lam leggen of rijks incasso bureau of zulk soort instanties . En gratis aardappelen ,fruit, uien,enz. uitdelen . Kost wel een keer geld maar werkt negatief op de omzet van de grootgrutters .Harde acties moet je voeren tegen de lui die je de nek om willen draaien . Dat is in dit stikstof verhaal de overheid . De meeste burgers zijn ook maar onwetend en worden net als iedereen die niet dicht bij vuur zit dom en zoveel mogelijk arm gehouden . Bij veel zaken gaat het meer om wetten en regels dan om de werkelijkheid .Als je een woord verkeerd schrijft en dat past niet in plaatje ben je soms al een froudeur . En de media dikt nog wat aan . Wat weet de gemiddelde burger van wetten en regels ?.Dan kun je hem of haar niet kwalijk nemen dat zij soms zaken niet als goed gedrag zien . Maar stil aan zien de meeste hoe eerlijk de politiek is om alles in eigen voordeel uit te leggen . En soms zelf hun zakken vullen op een manier die ze zelf bij de burger afkeuren en soms als froude afdoen . Dus probeer de burger op de hand te houden des te zwakker worden de zakken vullers in Den Haag. Laat de super markten maar gaan klagen dat ze minder omzet hebben . Geef maar eens een paar weken flink wat spul gratis weg .
Bolle boer 10 December 2019
Hoogopgeleid en toch dit soort domme acties.. Blijkbaar zegt hoogopgeleid tegenwoordig ook niks meer. Als je echt verstand hebt ga je mee in de transformatie die nodig is ipv met je trekker jezelf voor *** te zetten..
Abonnee
Andere Vincent 10 December 2019
Ben wel degelijk voor actie. Wordt tijd dat we als Nederlandse boeren mogen produceren wat we als Nederlandse burgers mogen consumeren.
Wij eten voedsel geproduceerd in bijvoorbeeld Brazilië, China, of het Oostblok. Dit is niet onder dezelfde condities gebeurd als we de Nederlandse boeren opleggen, maar het is blijkbaar wel goed genoeg om door onze burgers op te laten eten??????
Jb 10 December 2019
We gaan ervoor we moeten onze belangenbehartigers laten zien dat we ze steunen en een signaal afgeven ze weten in de politik dat we het niet opgeven
Geertje 10 December 2019
Bolle boer ik heb sterk het gevoel dat jij helemaal niks met de sector te maken hebt, werk je in een supermarkt ??


Dr Jacob 10 December 2019
Als boerenzoon, dacht ik dat boeren slim zijn. Uit al die berichten valt dat niet op. De ene na het andere domme opmerking. Elkaar napraten, elkaar willen overtreffen. Bijna niemand gebruikt zij eigen naam; *****. Het heeft alle schijn van inteelt. Zo ziet de huidige bedrijfsvoering er ook uit: alles van hetzelfde. Dat is het echte probleem. Verandering is nodig om inteelt te voorkomen. Eigen schuld dat boeren in de penarie zitten.
Blijvenboeren 10 December 2019
Nogmaals
Blokeer het speeltje van onze prins, de nieuwe F1 in Zandvoort. Dan krijg je heel nl mee en breng je onze koningshuis in verlegenheid
Abonnee
beste 11 December 2019
niemand hier weet precies wat er gaat gebeuren. als boer ben je er zelf bij je gaat het mes niet in je eigen vlees zetten ofwel dan? thuis blijven zitten klagen helpt ook niet echt ofwel of op feestjes over stikstof praten helpt ook niet echt. 18 december kun je de straat op om voor je zooi op te komen en te laten zien waar je voor staat met verstand en je eigen houden aan de regels. om 6.00 horen jullie waar je naar toe moet gaan zint het niet dan ga je weer terug naar huis zo makkelijk is het hier praten over van alles wat er misschien helemaal niet gaat komen heeft weinig nut. ik zou oproepen aan allen collega's dat we met zo veel mogelijk boeren en we niet over ons heen laten lopen zet die stikstof traantjes over naar strijdlust en zorg dat je er de 18 december bij bent!!!
Abonnee
kraai 11 December 2019
Ben het helemaal met Drikus eens, hinder op geen enkele manier onze afnemers, maar hinder de overheid met stakingen. Verder wil ik iedereen die zijn tijd en energie steekt in voorbereidingen voor acties en overleggen met elkaar bedanken.
HENDRIK 11 December 2019
ER REAGEREN HIER VEEL HANDELAREN DIE BANG ZIJN MET HUN HANDEL TE BLIJVEN ZITTEN. HEEFT DUS NIKS MET ARME BURGERS TE MAKEN ER KOMEN VOLGENS MIJ NOG 6 DAGEN VOOR DAT UT KERST IS DUS TIJD GENOEG OM AAN JULIE OZO BELANGRIJKE BEHOEFTES TE VOLDOEN MET DANK AAN DE BOER
Arie 11 December 2019
Wees voorzichtig probeer de samenleving uit te leggen hoeveel stikstof wij omzetten in producten,zodat duidelijk wordt,dat wij een van de weinige sectoren zijn die dan wel stikstof produceren,maar dat nodig hebben om te kunnen produceren.
Klaas 11 December 2019
De politici inclusief de minister kunnen weer rustig gaan slapen.
De boeren maken elkaar wel af.
Verdeel en heers, nog nooit anders geweest.
Joep 11 December 2019
@jonge boerin "want laten we eerlijk zijn, het kan op bepaalde punten best beter."
Ik dat de meesten dit ook wel vinden. Maar nu moet alles, t.g.v. de groenen, met stoom en kokend water op slot.

Dat kan geen overheid zich door een rechter laten opleggen, Al helemaal niet op aandringen van een groepje 'non-valeurs', mensen die nog nooit iets anders hebben geproduceerd dan papier, roeptoeteren en dreigementen.
Bolle boer 11 December 2019
Ga jullie gang, lekker actie voeren..
Ga ik met een bak popcorn zitten kijken hoe het uit de hand loopt en jullie massaal uit je trekker getrokken en opgepakt worden. En dan hebben jullie nog geluk dat het relatief goed afloopt.
Beter dan de bios!

Actie! Actie!
H Tiemessen 11 December 2019
De beste verdediging is verdeeldheid stoken in het kamp van de vijand
Dit is wat nu gedaan wordt door de ned overheid
Agrarisch Nederland, LET OP
Drikus 11 December 2019
Beste Hendrik . Denk maar niet dat de grootgrutters partij voor de boeren trekken in deze stikstof waanzin .Zij kijken alleen maar naar omzet en lage inkoop prijzen . Komt het niet uit Nederland dan koopt men wel elders . Dus hun blokkeren heeft volgens mij ook geen effect op de politiek . Pak de overheid rechtstreeks . Zo als de helaas te vroeg gestorven heer W v d Brink in Assen zonder geweld de mestboekhouding weg haalde met zijn aanhang . Dit sloeg er toen in . Ik zou als minister ook niet wakker liggen als een AH of Jumbo of wie dan ook paar dagen minder in de winkel hebben . Dat is hun risico en dat dreigen ze nu al te verhalen als er wat gebeurt . Alle energie die je hier insteekt is in mijn ogen gewoon te veel en lost niets op . Leg de overheid maar plat die over de stikstof gaat . Hebben ze zelf wel alle vergunningen in orde .Wat doen ze zelf aan verminderen van uitstoot enz. En ik als klant zou zeggen als supers zijn gewaarschuwd dan moeten ze de magazijnen bij de winkels maar extra vullen in de dagen ervoor en vanuit buitenland zullen er ook wel mogelijkheden zijn .
DS (geen boer, maar ook geen randstedeling) 11 December 2019
"[...] snapt het niet helemaal, geen oorlog? Hoe wil jij het benoemen als er geen enkel toekomstperspectief over blijft?"

Het volgende is waarschijnlijk geen populaire mening op dit platform.

Er zijn in het verleden vaak genoeg bedrijfstakken ten onder gegaan. Het simpelste voorbeeld is de mijnen in Limburg. Of fabrieken voor spullen waar geen vraag meer naar is, zoals gloeilampen.

Dat is natuurlijk erg triest voor de mensen die daar werken, maar er zijn weinig mensen die met droge ogen zullen betogen dat zulke mijnen/fabrieken open gehouden moeten worden, ook wanneer ze geen enkel maatschappelijk of economisch nut meer dienen.

Ik vind het ronduit bizar dat de Nederlandse boeren zo'n beetje de meest moderne, geindustrialiseerde en opgeleide vertegenwoordigers zijn van hun beroepsgroep over de hele wereld, en tegelijkertijd weigeren te erkennen dat economische en maatschappelijke realiteit soms ook nadelig voor hen kan uitpakken (net als voor ieder ander). In plaats daarvan spreekt men van een complot, en claimt men dat de stilzwijgende meerderheid van de bevolking hen in alles steunt.

Nu gaat het vaak om het stikstof probleem, waarvan het bestaan wel eens ontkend word (persoonlijk vind ik Baudet een enorme ****, en ik zou nooit blij worden van zijn steun)
Maar wat ik hiervoor benoem is niet een nieuw verschijnsel, of wel? Zijn er FDF aanhangers hier die durven te onderschrijven dat een boerenbedrijf niet beter (of minder waard) is dan welk ander bedrijf, en dat het net als elk ander bedrijf ooit 'gedwongen' kan worden om te stoppen omdat ze door de realiteit ingehaald worden?
schoenmakers 1 11 December 2019
Beste, hoe kun je spreken dat de boeren hier de beste zijn en nog van alles, maar dan maar meteen erbij concluderen dat het heel normaal is dat ze oprotten, het is nog steeds niet dat er geen boeren nodig zijn, maar hier wordt ons zoveel onnodige kostprijsverhogingen opgelegd dat de realiteit helemaal zoek is, maar als je ook maar een beetje van de materie zou snappen zou je niet zo een domme opmerking opschrijven, ook de opmerking over Baudet slaat kant nog wal, maar we zullen het er maar op houden dat je in een dronken bui ook eens interessant wilde doen
DS (geen boer, maar ook geen randstedeling) 11 December 2019
Schoenmaker, was.dat bedoeld als reactie op mijn tekst?

Ik hoop het niet, want het komt dan nogal sneu over.
jean 12 December 2019
wij boeren moeten volgende week massaal zelf onze producten voor de ingang van de supermarkten gaan verkopen dan kan de consument zien wie er met onze centen vandoor gaat.
Bob 12 December 2019
Ik heb het al eerder gezegd,al het voedsel dat we produceren ook exporteren en de grens dicht houden voor import in overleg met onze belgische en duitse colega's.
Wij zijn niet verplicht om voor elke prijs te leveren!
Karel 12 December 2019
Ik snap eigenlijk niet waar enkele mensen zich druk om maken,1 dag geen eten kopen is toch niet zo erg ,als de veestapel toch moet halveren dan kan iedereen hier vast aan wennen
schoenmakers 1 12 December 2019
Ja DS, ik vindt je ook heel erg sneu voor jou, dus het is goed overgekomen, fijn, de volgende keer er ook iets mee doen. Gratis advies, fijn meegenomen voor jou
Geertje 12 December 2019
Ds wat een grote onzin braakt u uit bah graag verstand van zaken hebben als je op dit forum reageert ...
Ton Westgeest 12 December 2019
Er zijn in het verleden vaak genoeg bedrijfstakken ten onder gegaan. Het simpelste voorbeeld is de mijnen in Limburg. Of fabrieken voor spullen waar geen vraag meer naar is, zoals gloeilampen.

Wat triest dat er mensen zijn in deze geciviliseerde wereld, die de landbouw vergelijken met de steenkoolmijnen, Alibaba of een gloeilampenfabriek.

Je kan het wel beter begrijpen, als je weet dat er zoveel domheid is, dat het zo een puinhoop is geworden overal!!

Terwijl wij al eeuwen zorgen voor eten en brood op de plank, zijn jullie consumenten, alleen maar bezig met de weelde die jullie gecreëerd hebben om de wereld naar God te helpen.

Jullie met je vlieggedrag over heel de aardbol, verpesten jullie de lucht! Met jullie koopgedrag verpesten jullie het milieu. Met jullie mobiliteits- en energiegedrag verpesten jullie het klimaat......

Blijf vooral hakken op de boeren die Nederland nog een beetje leefbaar houden, die het landschap bijhouden en voor jullie eten zorgen!!!!

Het gaat er namelijk heel anders uitzien in de toekomst, niet dat ik denk dat jullie wat om je kinderen geven....

Bolle boer 12 December 2019
Heel interessant..
meneer Ton denkt dat hij zelf geen consument is. Hij reist blijkbaar nooit en heeft nooit gevlogen. Hij deelt niet in de welvaart waar de niet-boeren voor hebben gezorgd. Alsof hij zonder de rest van de bevolking kan. Ja de consumeer maatschappij is om ziek van te worden en moet veranderen. Maar ga het niet over 'jullie consumenten' hebben alsof hij dat zelf niet is. Denkt hij dathij zelf geen consument is, dan geeft al aan dat Ton erg ver van de maatschappij af staat. Met hem waarschijnlijk de rest van de protesterende boeren, en daar ligt het probleem. Het wordt tijd dat deze boeren in gaan zien dat ze deel uitmaken van de maatschappij en niet-boeren net zo goed hard werken en het lang niet altijd breed hebben. Iedereen werkt om te (over) leven.
Daarbij, boeren onderhouden geen natuur, ze slopen het. Zelfs hun eigen grond. (Eigenlijk is er vrijwel niemand die natuur echt onderhoud, zelfs gemeenten niet. Zij delen het alleen naar eigen wens in).

Het gedrag, de instelling van deze boeren (gelukkig zijn ze niet allemaal hetzelfde) zorgt ervoor dat ze dit onbegrip en weerstand over zichzelf afroepen. Get real, FDF kinderen, we zijn allemaal even belangrijk, jullie niet meer of minder dan anderen.
In de stikstof problematiek speelt landbouw en veeteelt nou eenmaal een grote rol en de enige manier om dat te veranderen is ingrijpende veranderingen. En niet alleen daar, ook andere bedrijfstakken moeten eraan geloven.
Maar ook als dat gebeurt, blijven jullie klagen, zoals we zagen bij de bouw.
Geen wonder dat de niet-boeren jullie uitkotsen intussen.

Veel succes met jullie zelfdestructie, jullie zijn op weg naar de slachterij.


Voorstander 12 December 2019
Ik sta helemaal achter de acties van 18 december!! Daar worden mensen alleen maar creatief van, om de kasten eens leeg te maken en wat leuks van op tafel te maken met kerst!! Kijk maar eens wat er allemaal kan in nood!!! Zo slecht hebben we het nog niet in Nederland, maar het wordt ons door de politiek wel moeilijk gemaakt! Het wordt tijd dat ze eens echt wat gaan doen in Den Haag!! Het is knap dat ze de hele bevolking zo lang aan het lijntje kunnen houden!!
Ton Westgeest 12 December 2019
meneer Ton denkt dat hij zelf geen consument is. Hij reist blijkbaar nooit en heeft nooit gevlogen. Hij deelt niet in de welvaart waar de niet-boeren voor hebben gezorgd. Alsof hij zonder de rest van de bevolking kan.

Ja Bolle ik kan zonder, ik zit hier met mijn kringloop en heb niemand nodig....dat kunnen jullie niet zeggen he??? Vliegen doe ik niet en de welvaart die jullie voorstaan mag je van mij ook houden....

Ik fiets veel, ben van het gas af en gebruik geen leidingwater....En ben volledig zelfvoorzienend. Wie is er nu zelfdestructief??? Jullie kortzichtige consumenten????

Deze week in het AD: fruit uit het buitenland met giftige pesticiden!!!,groenten uit het buitenland met landbouwgif!!!, vlees uit het buitenland met hormonen en antibiotica!!!, Chloorkip uit het buiteland!!!! ook met vruchtsbaarheids hormonen!!!

Hoe denk je dat iedereen op het ogenblik allerlei kanker krijgt, dat een op de drie homo/gender is, dat er allerlei allergieën zijn.... Heel veel longziektes. Allemaal een houtkachel, allemaal gesubsidieerd de boel verzieken met afval en biomassa. Ons landschap verzieken en zo de hele maatschappij!!!

Ga lekker door zo!!! er waren eerder boeren dan jullie ****** consumenten... en...er blijven tot het laatst toe ook boeren!!!!!
Peter 12 December 2019
Te zielig voor woorden!!!!
Lang leve de kringloop boer!
Weg met de grootverdieners in de landbouw!
Bolle boer 12 December 2019
Ton, dan ben jij een van de weinige mensen en boeren waar ik veel bewondering voor heb. De consumptie markt is debiel geworden, veel te veel wegwerp zooi en iedereen doet maar zonder na te denken.
Al weet ik zeker dat ook jij afhankelijk bent van de technologie van nu, heb jij geen mobiele telefoon of pc waarmee je op deze site reageert?

Het gaat om het overgrote deel van de boeren dat lang niet zo bewust bezig is als jij. Maar weigeren in te zien dat het niet langer meer kan om op zo'n grote schaal niet-biologisch te produceren. Met al het gif de boel maar dood te spuiten, veel te veel vee in de stallen met teveel uitstoot. En maar boos roepen dat het niet zo is. Die niet zien dat het anders moet, of dat wel zien maar niet willen.

En het zijn niet alleen de boeren die van het grootschalige intensieve af moeten, het is ook de rest van de bevolking die de bijbehorende hogere kostprijs moeten accepteren.
Minder exporteren waardoor er minder geproduceert hoeft te worden, het veel milieu vriendelijker kan worden verbouwd met minder kosten voor gif bv. Normale prijzen ontvangen en dan ook weer het bijbehorende respect verdienen.

Kortom het moet anders. Boeren die dat weigeren in te zien en alleen maar boos kunnen demonstreren krijgen van mij geen respect. Ook de mensen niet die niet bereid zijn eerlijkere prijzen voor hun eten te betalen. Wellicht gooien ze dan wat minder eten weg.
Peter 12 December 2019
Mooi verwoord!
Peter 12 December 2019
Dat bedoel ik dussssss
Ook nog censuur toepassen en berichten verwijderen
En nooit hand in een gen boezem steken
Bah
Marie 12 December 2019
FDF, lijkt een criminele organisatie te worden. Nog een stapje verder, dan pakken zij hun hooivorken of vuurwapens. In de gaten houden dus, zeker de simpele zielen onder hen. FDF moeten we tegenhouden, wat het ook moge kosten. Laten de boeren hun troep opruimen, alvorens zij praten over hun hoogstaande kwalitatieve producten. In het buitenland zijn de boeren minder vervuilend dan hier.
Ton Westgeest 12 December 2019
Dat bedoel ik Bolle, wees in hemelsnaam blij dat je goede producten kan krijgen in eigen land, met het buitenland vergeleken weinig vergif. Al dat andere eten moet hier naartoe vervoerd worden, met de daarbij behorende vervuiling!!

Ik zeg niet dat het hier en daar beter kan, maar denk eerst eens na voor je wat beweerd.
De boeren willen echt wel de goeie kant op maar worden aan alle kanten opgedreven, door de bank: groter anders krijg je geen geld. Door de melkfabriek, meer want we moeten groeien. Door de overheid, groter of je krijgt geen subsidie. Door de grootwinkelbedrijven. Door de LTO groter anders tel je niet meer mee. Door de overheid met al zijn achterlijke regels en heffingen.

Twintig uur werken zeven dagen in de week, terwijl het merendeel van jullie het in deeltijd, al in drie of vier dagen, hun uren al bereiken.

Ik maak in ieder geval een diepe buiging voor degenen die dat nog een jaar of twintig vol willen houden, en dan ook nog onder deze omstandigheden....
FDF supporter 12 December 2019
Beste FDF leden,
ik hoorde vanmiddag over het bestaan van de AntiFDF.
Deze geweldadige organisatie zou als doel hebben de FDF acties te frustreren en te saboteren door infiltratie en omkoperij. Inmiddels zou dat proces al in een vergevorderd stadium zijn. De gelekte informatie betreft actie locaties is al bekend bij de AFDF leden en overheid, evenals de mate van bewapening. Ik wilde het maar even melden, dat je je eigen maat niet zomaar meer kan vertrouwen.
Veel succes met de actie, maar wees voorzichtig.


DS 12 December 2019
"Wat triest dat er mensen zijn in deze geciviliseerde wereld, die de landbouw vergelijken met de steenkoolmijnen, Alibaba of een gloeilampenfabriek."

Dit vind ik een trieste reactie. Jammer ook dat je niet de moeite neemt om de vraag aan het einde van mijn bericht te beantwoorden. Maar dat kan ik wel voor je doen.

Je voelt je duidelijk verheven boven het normale klootjesvolk dat in Nederland woont. Andere bedrijfstakken mogen lijden onder economische tegenslag, verzwaring van regeldruk, andere veranderingen met als ergste gevolg sluiting en verlies van banen.

Voor boeren mag dat *niet*. Erg raar dat sommigen onder 'jullie' denken te kunnen rekenen op steun van het volk, dat jullie minder achten dan je zelf. Begrijpbaar, dat sommigen onder jullie menen dat jullie deze 'steun' alleen kunnen krijgen door het mes op de keel van de samenleving te zetten.

Maar goed, jouw reacties in deze discussies zijn ten minste eerlijk. Maar op mijn steun hoef je niet te rekenen.
Bolle boer 12 December 2019
De protesterende boeren willen helemaal geen kant op, tenminste niet de goede. In het buitenland is zat onbespoten groente te krijgen, houd het wel ff zuiver.
Je totaal onjuiste beeld over 'jullie' die met deeltijd al aan hun uren komen is echt te idioot voor woorden, je staat inderdaad te ver van de maatschappij af en geeft het te verwachten niveau van de FDF aan. ********
DS 12 December 2019
(Jonge boerin)
"Want ik ben en blijf boerin en mijn zoon mag ook gewoon boer worden. Is het niet met melkvee dat ga ik soja verbouwen voor vegaburgers. Lesje economie: ondernemen is aanpassen. Degene die dat niet doen (bijv. Free record shop en V&D) zullen ten onder gaan."

Gelukkig zijn er boeren zoals jij die wel snappen hoe de maatschappij werkt. Helaas zijn jullie hier ondervertegenwoordigd.
Ton Westgeest 12 December 2019
He Bolle in het AD hoor....ik verzin het niet!!

fruit uit het buitenland met giftige pesticiden!!!,groenten uit het buitenland met landbouwgif!!!, vlees uit het buitenland met hormonen en antibiotica!!!, Chloorkip uit het buiteland!!!! ook met vruchtsbaarheids hormonen!!!

Ik hou je ook niet tegen hoor!!! Eet smakelijk
Marie 12 December 2019
Ja zeker, er komt veel viezigheid uit het buitenland en vooral van buiten de EU. Maar de NL-boeren produceren wel de meeste stikstof per ha en zijn goed voor 2/3 van de NL-stikstof-uitstoot. Al was dat 20 jaar geleden 40% meer. De producten zijn misschien wel beter, maar het productieproces is het smerigst. En dat moet stoppen. Dus FDF voert een verloren strijd, die ook nog eens smerig is..
Ton Westgeest 13 December 2019
Marietje toch... de ammoniak van onze koeien is hartstikke gezond, ik ben nooit ziek of verkouden. Alles groeit ervan. De mensen en dieren kunnen niet zonder.....
Vroeger kwamen er kinderen logeren die waren ziek, ze hadden astma of longproblemen. Zij moesten slapen op de zolder boven de koeien. Na een paar maanden gingen ze naar huis vaak helemaal beter!!

Jullie vergelijken nog steeds twee soorten stikstof, dat doen jullie om jezelf schoon te praten. Allemaal met vakantie soms 2 of 3 keer met het vliegtuig mee. Niet fietsen maar lekker makkelijk met de auto. Allemaal schoentjes bestellen bij Zalando en cadeautjes van Alibaba. Dat is allemaal stikstof NOx, daar krijg je juist longproblemen van COPD en AStma. En het is zo jammer jullie kunnen niet meer, met minder weelde leven!!!

Kijk eens in India of Bangladesh, je kunt vaak de overkant van de straat niet zien....en je moet een mondkapje voor!

Laat je niet hersenspoelen door die actiegroepen ga eens nadenken.......
Marie 13 December 2019
Ton vergeet niet het drama met het virus een 5-tal jaren geleden. Stikstof is als teveel eten, het kan leiden tot obesitas. Vroeger was het aantal dieren veel minder. Je vergelijking gaat niet op. Ontkenning is een bekend psychologisch verschijnsel bij ******
Bolle boer 13 December 2019
'Ammoniak is hartstikke gezond'
hahaha dat is een goeie...

akkerbouwer 13 December 2019
Waarom lees ik overal dat boeren de boel gaan blokkeren met de kerst? Zelf zou ik liever lezen, veehouders blokkeren de boel met kerst!
Ik vind als ik alle punten lees dat het echt een veeboeren feestje is, en zou graag zien dat het ook zo gebracht wordt zodat de akkerbouwers en tuinders er niet op aangekeken worden.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden