Shutterstock

Nieuws Overname

FrieslandCampina stoot Russische zuivelfabriek af

25 Mei 2021 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina verkoopt de zuivelactiviteiten in Rusland. De Russische dochter Campina LLC gaat met de zuivelfabriek in Stupino over aan het Duitse zuivelconcern Ehrmann. 

Deze strategische overname versterkt de marktpositie van Ehrmann in Rusland en stelt FrieslandCampina in staat zich te richten op markten elders, zo melden de bedrijven in een verklaring. Na afronding van deze transactie wordt Ehrmann 100% eigenaar van Campina LCC met zijn 650 medewerkers, inclusief activa en contractuele verplichtingen. Ehrmann gaat de zuivelfabriek in Stupino (regio Moskou) gaan leiden en de merken Fruttis en Nezhny verder uitbouwen.

Markten evalueren
Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Food & Beverage licht toe: "Deze verkoop is onderdeel van de eerder aangekondigde strategie om de positie van FrieslandCampina in verschillende markten te evalueren. Onder de paraplu van Ehrmann zal onze Russische zuivelconsumententak zich verder kunnen ontwikkelen en zijn volledige groeipotentieel kunnen realiseren."

Christian Ehrmann, CEO van Ehrmann SE zegt in de verklaring: "Deze overname past in de strategie van Ehrmann om met lokaal geproduceerde, sterke merken het marktaandeel in Rusland te vergroten."  Deze overeenkomst moet worden goedgekeurd door de Russische mededingingsautoriteiten, alsmede de autoriteiten in Kazachstan, Oezbekistan en Belarus. De verwachting is dat de transactie eind juni 2021 is afgerond.

Tweede verkoop
Voor FrieslandCampina is het de tweede verkoop van een onderdeel in korte tijd. Vorige week maakte het coöperatief zuivelconcern bekend onderdeel Nutrifeed te verkopen aan Denkavit. De fabriek in het Russische Stupino is ruim 20 jaar oud en destijds gebouwd door Campina Melkunie. Die investering kreeg destijds veel publiciteit, omdat de bouwplannen in 1998 waren aangekondigd. Destijds, een kleine 10 jaar na de val van de Berlijnse muur, waren investeringen in Oostblok-landen nog niet een vanzelfsprekendheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden