Productie van aardappelkoekjes

McCain pompt 65 miljoen in Canadese aardappelfabriek

4 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Na investeringen in haar Franse fabriek en een joint venture in Rusland pompt McCain Foods nu een substantieel bedrag in haar Canadese fabriek, die staat in de provincie New Brunswick. 65 miljoen dollar wordt besteedt om het fabrieksgebouw uit te breiden en een nieuwe lijn op te richten.

In de plaats Florenceville-Bristo begon het avontuur voor McCain in 1956. Hier heeft het bedrijf nog steeds een grote fabriek voor de productie van frites en andere aardappelproducten. McCain Foods Canada spendeert nu nog eens 65 miljoen dollar om een nieuwe lijn bij te bouwen. Die  moet eind 2017 of begin 2018 in productie zijn. Met de bouw ervan wordt direct gestart.

65

miljoen

dollar is met de uitbreiding gemoeid

De nieuwe verwerkingslijn zal onder andere gebruikt worden om ‘hash browns’ te produceren. De in Noord Amerika zeer geliefde aardappelkoekjes, die als ontbijtsnacks worden geconsumeerd. Ook andere bevroren aardappelproducten worden door de nieuwe lijn geproduceerd.

Volgens de aardappelverwerker zelf is het de grootste investering die het sinds 2008 heeft gedaan in Canada. Toen verving het huidige fabriekscomplex de originele fabriek uit 1957. De uitbreiding levert ongeveer 40 tot 50 nieuwe banen op. Hoeveel extra tonnen verwerkt kunnen gaan worden maakte het niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden