In bakoven

Fabriek Agristo Tilburg ontruimd na brandje

13 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Gistermiddag werd de fritesfabriek van Agristo in Tilburg enkele uren stilgelegd als gevolg van een brand. Een bakoven vatte vlam, waardoor de fabriek ontruimd moest worden. Uiteindelijk bleef de brand beperkt en kon het werk na enkele uren worden hervat.

Om 13.25 kwam de melding dat er brand zou zijn in een (frituur)olie tank. Doordat de brandweer snel ter plaatsen was zorgde het brandje niet voor grote problemen. Uiteindelijk bleek het een bakoven te zijn die vlam vatte en daar bleef het bij, meldt een woordvoerster aan het Brabants Dagblad. De fabriek werd korte tijd ontruimd maar, aan het einde van de middag kon het personeel weer aan het werk.

Ook de brand bij Clarebout (september 2015) startte in de bakoven

Eind 2014 was er ook al een klein brandje bij Agristo in Tilburg. In september vorig jaar legde een hevige brand een deel van fritesverwerker Clarebout in het Belgische Nieuwkerke plat. Ook die startte in de bakoven. Er was forse schade maar de aardappelverwerker pakte dit goed op. Binnen zeer korte tijd draaide een nieuwe friteslijn en werd meer eindproduct geproduceerd dan voorheen.

In april van dit jaar kwam een medewerkster in de fabriek om het leven. Dat zou het gevolg zijn van een onveilige arbeidssituatie. Overigens is op het aanpakken van de brand vorig jaar grote kritiek geweest. Zo zou Clarebout de gemeente veel te laat hebben ingelicht en is het rampenplan totaal niet gevolgd. Uiteindelijk raakte negen mensen gewond – waaronder een brandweerman – en moesten enkele tientallen buurtbewoners worden geëvacueerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden