85.000 ton extra capaciteit

LWM neemt aardappeltak Oerlemans over

26 April 2017 - Niels van der Boom

Aardappelverwerker LambWeston/Meijer neemt de aardappeldivisie van Oerlemans Foods over. Daarmee komt ook de fabriek in Broekhuizenvorst, Limburg, in handen van LWM. Oerlemans gaat zich volledig richten op groente en fruit.

LambWeston/Meijer neemt de aardappeldivisie over om in te spelen op de stijgende vraag naar diepgevroren aardappelproducten. De overname bevindt zich momenteel in een afrondende fase. Oerlemans Foods gaat zich verder specialiseren in vriesverse groenten en fruit. Naar verwachting wordt de overname in de loop van dit jaar afgerond.

85.000

ton

extra productiecapaciteit voor LWM

Strategische aanwinst
Bas Alblas, CEO van LWM, spreekt in een persbericht van een strategische aanwinst. Dat komt door het diverse klantenbestand van Oerlemans Foods en de gunstige positie van de fabriek in Limburg. Hiermee hoopt het bedrijf zijn groeiambities te kunnen vervullen. Door de aankoop stijgt de productiecapaciteit van LWM met 85.000 ton. De aardappelverwerker heeft daarmee 4 fabrieken in Nederland .

De andere productielocaties staan in Bergen op Zoom, Kruiningen en Oosterbierum. Ook in het Engelse Wisbech en Hollabrunn heeft het bedrijf fabrieken staan. In Rusland bouwt het aan een fritesfabriek, in samenwerking met het Russische Belaya Dacha. Het bedrijf opende vorig jaar november in Bergen op Zoom een nieuwe productielijn, waardoor de capaciteit op die locatie verdubbelde.

Door het diverse klantenbestand kunnen we groeien

Positie vergroten
Met het afstoten van de aardappeltak hoopt Oerlemans zijn positie, in de groeimarkt voor vriesverse groenten en fruit, te vergroten. De thuismarkten voor het bedrijf bevinden zich in Noordwest-Europa en in Polen. Ook in het biologische segment wil het bedrijf groeien, in en buiten Europa.

Oerlemans Foods is in 1977 opgericht en van oudsher actief in de productie van aardappelproducten. Het bedrijf richt zich vooral op de retail en foodservice. Er zijn 4 fabrieken in Nederland en Polen. Het hoofdkantoor staat in Venlo. Alle aandelen van het bedrijf zijn in handen van het management en investeringsmaatschappij H2 Equity Partners.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers doen het in maart rustiger aan

Nieuws Aardappelen

Haarscheuren in de aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Kersvers aardappelbedrijf wisselt weer van eigenaar

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers voeren tempo op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden